Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Γ.Βαρουφάκης: Η Ευρώπη τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση

Για πλήρη υποταγή της κυβέρνησης Σαμαρά στο Βερολίνο και παράλληλα τρομοκράτηση του ελληνικού λαού να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση, έκανε λόγο ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ρ/σ "στο ΚΟΚΚΙΝΟ".
"Η Ευρώπη εδώ και τέσσερα χρόνια προσποιείται πως δεν έχει βρεθεί θύμα μιας συστημικής κρίσης και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει σαν κρίση χρέους στην Ελλάδα, οικοδομής στην Ισπανία κλπ. Για να μπορέσει να συνεχίσει την προσποίηση, χρειάζεται να συνεχίσει να συνθλίβει τους λαούς της περιφέρειας. Αυτή η σύνθλιψη όμως, μεταφέρει την κρίση και στη Γερμανία, αλλά κερδίζει και χρόνο στην πολιτική ελίτ της Γερμανίας. Στην διαδικασία αυτή απαιτούν πλήρη υποταγή από την κυβέρνηση Σαμαρά και παράλληλα τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση", δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: "Είναι απλός ο σχεδιασμός του Βερολίνου. Ελπίζει πως μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθηθεί από αυτοδυναμία κι όποιο άλλο κόμμα συμμετάσχει σε μια αριστερή κυβέρνηση, θα αποτελέσει την πέμπτη φάλαγγα που θα αποδομήσει την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε υποταγή κι αυτή.
Την Δευτέρα, μετά την εκλογή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει απειλή πως θα κλείσουν οι τράπεζες. Και μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει την απάντησή της σε αυτό. Παράλληλα, αν 3-4 μέρες πριν τις εκλογές, το Βερολίνο δει ότι βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βάλει νερό στο κρασί του, αλλά θα έχει και τις απειλές, διότι ο στόχος είναι να υποτάξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή λογική".
Αναφερόμενος στις αγορές, είπε πως φοβούνται τις φούσκες που δημιούργησαν οι ίδιοι, μη σκάσουν πριν ολοκληρώσουν το έργο τους.
"Η Ελλάδα βρίσκεται σε τριπλή χρεωκοπία, σημείωσε, και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με δανεικά, ούτε με ευχολόγια. Μόνο με νέα συμφωνία με την Ευρώπη που θα εμπεριέχει κούρεμα, πλήρως διαφορετικής λογικής διευθέτηση των τραπεζών και εισροή επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά μόνο με σκληρή διαπραγμάτευση μπορούν να γίνουν. Το καλό σενάριο λοιπόν είναι μια τέτοια διαπραγμάτευση, μέσα από συγκρούσεις, από νέα κυβέρνηση".
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: