Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία Τσίπρα για δημοκρατική διέξοδο - Σήμερα η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 14.45 θα γίνει δεκτός, κατόπιν αιτήματός του, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η ατζέντα του Αλ. Τσίπρα στη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ν. Παπαδημητρίου για την «Αυγή»:
Έμφαση στις ανοιχτές οικονομικές πληγές της χώρας και πώς αυτές διαπλέκονται με το πολιτικό πρόβλημα που αυτή αντιμετωπίζει, αναμένεται να ρίξει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι της Δευτέρας. Μια συνάντηση πάντως που έρχεται σε μια ταραγμένη περίοδο, λόγω της έντασης στην ευρύτερη περιοχή.
Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους αλλά και η διάθεση των 11,5 δισ του ΤΧΣ θα είναι από τα βασικά θέματα, θέματα που είχαν τεθεί και κατά τη συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, από την άποψη αυτή ως εκ τούτου διαπιστώνεται κλιμάκωση των ενεργειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, κατά τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Αλ. Τσίπρας είχε διαμηνύσει ότι «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το μείζον θέμα της απομείωσης του δημόσιου χρέους», κάτι που εκτιμάται πως θα επαναλάβει και στο τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπερ σημαίνει προσφυγή στις κάλπες, πόσο μάλλον που ο τόπος κυβερνάται (;) από μια κυβέρνηση που έχει απολέσει την πολιτική της νομιμοποίηση.

Στον αντίποδα της υπεύθυνης στάσης του ΣΥΡΙΖΑ για δημοκρατική διέξοδο, Σαμαράς και Βενιζέλος καταφεύγουν στην κινδυνολογία και επιδίδονται σε κινήσεις τακτικής για την πολιτική τους επιβίωση αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα. Καλλιεργούν κλίμα "σκληρής διαπραγμάτευσης" με την τρόικα για μέτρα στα οποία στην πραγματικότητα έχουν ήδη αναλάβει δεσμεύσεις και τα οποία οι δανειστές ζητούν να υλοποιηθούν άμεσα. Έτσι μειώνουν κατά 100 ευρώ τον εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο, προχωρούν στις απολύσεις σε περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προσπαθούν να μεταθέσουν για μετά τις εκλογές τις περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θα είναι οριζόντιες.

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί επίσης σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παπούλιας θα δεχτεί τον πρωθυπουργό μετατίθεται για μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17:30. Αρχικά η συνάντηση είχε προγραμματισθεί για σήμερα στις 13.00.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: