Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ - 1η Μάη ημέρα σύμβολο αγώνων και διεκδικήσεων για την Εργατική Τάξη.

Η Πρωτομαγιά του 2011 βρίσκει τους εργαζόμενους μπροστά σε νέες προκλήσεις και νέους αγώνες ενάντια στις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές.
Με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, έχουμε περάσει σε μια περίοδο αμφισβήτησης και υπονόμευσης των κατακτήσεων και δικαιωμάτων, μια περίοδο συνολικής επίθεσης στις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας και των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δίνουν το σύνθημα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που στο όνομα του ανταγωνισμού και τη θεοποίηση της αγοράς μειώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων για να αυξήσουν τα κέρδη των ισχυρών, που κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, που υποβαθμίζουν και εμπορευματοποιούν τα βασικά κοινωνικά αγαθά, που οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις πίσω στο μεσαίωνα, πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να ανατραπούν. Οι εργάτες στο Σικάγο δεν υποτάχτηκαν και με τον αγώνα τους άνοιξαν παράθυρο ελπίδας στον κόσμο της εργασίας. Διεκδίκησαν 8 ώρες δουλειάς, αίτημα που τότε φάνταζε αδύνατο και αδιανόητο, το δικαίωμα αυτό κατακτήθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου και στη δική μας χώρα.
Σήμερα που ο νεοφιλελευθερισμός, οι συντηρητικές αντεργατικές πολιτικές στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας, ακόμα και αυτό το αυτονόητο επιχειρούν να το υφαρπάξουν, είναι στο χέρι μας να μην το επιτρέψουμε.

Για τα κέρδη, το ευρώ και τους τοκογλύφους θυσιάζουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, εντείνουν τους ρυθμούς εκμετάλλευσης. Γιʼ αυτό φέρνουν το νέο αντιδραστικό Σύμφωνο Σταθερότητας. Γιʼ αυτό φέρνουν διαρκώς νέα μνημόνια.

Γιʼ αυτό ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία της χώρας. Γιʼ αυτό συνεχίζουν να επιδοτούν ξεδιάντροπα τους μεγαλοεργολάβους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, ενώ ρημάζουν το λαό στη φτώχεια, τη φορομπηξία και τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Γιʼ αυτό διαλύουν και εμπορευματοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια, τις συγκοινωνίες, τη δημόσια υγεία και παιδεία, συντρίβουν όλες τις κοινωνικές παροχές. Γιʼ αυτό νομοθετούν διατάγματα ντε φάκτο μείωσης μισθών και διάλυσης Συλλογικών Συμβάσεων. Γι αυτό εκβιάζουν για ατομικές συμβάσεις υποταγής. Γι αυτό καταργούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, ποινικοποιούν τους αγώνες εντείνουν την καταστολή και την ανοιχτή προβοκάτσια.

Είναι στο δικό μας χέρι ο κόσμος της δουλειάς να μπει μπροστά και να κερδίσει ότι του ανήκει, οι εργάτες του Σικάγου και οι μετέπειτα αγώνες του εργατικού κινήματος μας δείχνουν τον δρόμο.

Την 1η Μάη απεργούμε - Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα.


Υπερασπίζουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Υπερασπίζουμε τον δημόσιο πλούτο της χώρας. Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα κατά της ανεργίας, πλήρη και σταθερή εργασία.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά..
Ζήτω η Ενότητα της εργατικής τάξης.


Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.
Όλοι στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην π. Κλαυθμώνος στις 11 μμ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: