Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11:00 το πρωί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς ενώ μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Την ημέρα της πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ έχει εξαγείλλει 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού.
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους».
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στις κινητοποιήσεις της 11ης Μαΐου να αντιδράσουν στην πολιτική των απολύσεων, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της ακρίβειας και της απαξίωσης του Δημοσίου Τομέα. Παράλληλα να διεκδικήσουν την υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου, τη λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, να τεθεί φραγμός στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, και στη καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.
Να απαιτήσουν ακόμη, την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, καθώς και τη διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: