Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Κομψές διατυπώσεις

Θα ακούμε  από σήμερα και για το προσεχές δεκαπενθήμερο  την εξής «κομψή» διατύπωση: Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο διάστημα  για την ελληνική οικονομία καθώς θα πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Με άλλα λόγια, ξηλωθείτε..
Ακούγοντας τα περί «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», να έχετε κατά νου, νέα μεγάλα χαράτσια, μισθολογικές περικοπές, αύξηση φορολογίας, περικοπές δημόσιων δαπανών στην υγεία, την παιδεία, πάγωμα των δημόσιων επενδύσεων. Η νέα επιδρομή στο λαικό εισόδημα θα δικαιολογηθεί με το γνωστό «δεν γίνεται διαφορετικά» γιατί βρέθηκε ,«νέα μαύρη τρύπα» στον προυπολογισμό και  γιατί δεν αποδίδει ο εισπρακτικός μηχανισμός...
Εκτός και πέραν τούτων (περικοπών, φόρων) μέσα στην επόμενη βδομάδα θα πρέπει να «εξειδικευθεί το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων» για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου.
Ολα αυτά τα ...εξειδικευμένα μέτρα και προγράμματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με απλά λόγια σημαίνουν το εξής απλό: δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που θα... εκταμιευθούν από την τσέπη των Ελλήνων εργαζομένων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα κατευθυνθούν στα σεντούκια των τοκογλύφων- δανειστών μας!
Υ.Γ. Οι κομψές διατυπώσεις συνοδεύονται από ένα έωλο επιχείρημα: «Δεν γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Οσο η ελληνική κοινωνία αποδέχεται αυτό το επιχείρημα, η επιδρομή στο εισόδημά της και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Του Δημήτρη Μυ
topontiki 

Δεν υπάρχουν σχόλια: