Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αθώοι πολίτες στο Γκουαντάναμο

Εκατοντάδες αθώοι πολίτες βρίσκονται στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Βρέθηκαν σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Έγγραφα εκθέτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks, θεωρούσαν ότι πολλοί από τους κρατούμενους στο Γκουαντάμο ήταν αθώοι.
Τα έγγραφα, που δημοσιεύτηκαν σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες, αποτελούν εκθέσεις για τους 780 κρατούμενους του Γκουντάναμο.
Σε αυτά αναφέρεται ότι περίπου 220 θεωρούνταν επικίνδυνοι τρομοκράτες, αλλά 150 ήταν αθώοι Αφγανοί και Πακιστανοί και είτε συνελήφθησαν ως φερόμενοι τρομοκράτες είτε βρέθηκαν σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.
Όσο για τις θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτοι ισχυρισμοί ότι η αλ-Κάιντα είχε κρύψει πυρηνικό εξοπλισμό στην Ευρώπη, ο οποίος θα χρησιμοποιείτο, εάν συλλαμβανόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Άλλα σενάρια αναφέρονται σε σχέδια διοχέτευσης κυανίου στα συστήματα κλιματισμού δημοσίων κτιρίων στις ΗΠΑ, καθώς και σε προσπάθειες της αλ-Κάιντα να στρατολογήσει υπαλλήλους του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: