Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια γιορτή. Μια απλή επέτειος. Είναι μια ημέρα διαμαρτυρίας, μια ημέρα που οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και απαιτούν αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν.
Ιδιαίτερα σήμερα, εν έτει 2011, η Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία. Ελέω Τρόικα και Μνημονίου, οι Έλληνες έχουν απολέσει τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, ενώ ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας έχει κάνει την εμφάνισή του σαρώνοντας αγώνες και θυσίες δεκαετιών, καθιστώντας τους έλληνες πολίτες από εργαζόμενους, δούλους τοκογλύφων και στυγνών πολυεθνικών.
Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες.
Όμως τίποτα δεν χάθηκε και τίποτα δεν χάνεται όσο υπάρχουν αγώνες. Και πρέπει οι κυβερνώντες, συνταγματικά εκλεγμένοι και «προσκεκλημένοι», να συνειδητοποιήσουν πως όσο προσπαθούν να μας στερήσουν τη δύναμη και την ελπίδα, για να είμαστε πειθήνια όργανα των ορέξεων και των παγκόσμιων πειραμάτων τους, τόσο εμείς θα πρέπει να αντιστεκόμαστε και να δηλώνουμε πως η Δημοκρατία θα επικρατήσει είτε το θέλουν, είτε όχι. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να το στείλουμε και σε αυτή την επέτειο.
Είμαστε εδώ, είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.
Τιμώντας την Πρωτομαγιά και τους αγώνες των Ελλήνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη Δημοκρατία, την Κυριακή 1Η Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, θα βρεθούμε στο Α’ Νεκροταφείο για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα, του Αλέκου Παναγούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: