Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Βιτόριο Αριγγόνι,,,

Από το "adanaklasi"
Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στην κηδεία του Ιταλού ακτιβιστή που δολοφονήθηκε στη Γάζα στις 14 Απριλίου από εξτρεμιστές Σαλαφίτες.
Η κηδεία του «Βικ» έγινε την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο του χωριού που γεννήθηκε, το Μπουλτσιάγκο της Ιταλίας. Μεταξύ των συμμετεχόντων παρευρέθη ο απεσταλμένος από το Παρίσι της τηλεόρασης του Al Jazeera.
Το μικρό χωριό των 3000 κατοίκων κατακλύστηκε από κόσμο και από...
 σημαίες της Ιταλίας της Παλαιστίνης και της ειρήνης. Παρευρέθηκε επίσης μια αντιπροσωπεία Παλαιστίνιων από τη Γάζα.
Πολλοί νεαροί παρευρέθησαν από όλη την Ιταλία με φωτογραφίες του ακτιβιστή και φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «Βικ-Παραμένουμε άνθρωποι», από τον τίτλο του βιβλίου που είχε γράψει από τη μαρτυρική Γάζα ο Βιτόριο Αριγγόνι.
Η μητέρα του Βικ: Ούτε ήρωας ούτε μάρτυρας
Η μητέρα του Αριγγόνι δήλωσε πως ο γιος της "δεν ήταν ούτε ήρωας ούτε μάρτυρας, απλά ένα παιδί που υποστήριζε τα ανθρώπινα δικαιώματα"
«Υποστήριζε με τη ζωή του και τις πράξεις του πως τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει πάντα να υποστηρίζονται και να τα υπερασπιζόμαστε » είπε με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση η μητέρα του Βικ, Egidia Beretta, που είναι και η δήμαρχος του χωριού.
Ευχαριστώντας όσους παρευρέθηκαν στο πόνο της οικογένειας, κλείνοντας την ομιλία της απευθύνθηκε στους Παλαιστίνιους: συνεχίστε να δουλεύετε για τα πιστεύω σας για τη γη σας για τις ζωές σας, παραμένοντας ενωμένοι…
Μετάφραση από το Ιταλικό ειδησεογραφικό rainews24: Κωστής Αποστολόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: