Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ...ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ: ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ... ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΑ ΑΡΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!
Άλλη μια απίστευτη καταγγελία εργοδοτικής τρομοκρατίας βγήκε στη δημοσιότητα αυτή τη φορά από την ένωση εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι και η ένωση, η εργοδοσία των σουπερμάρκετ Αρβανιτίδη (γνωστή αλυσίδα στη Βόρεια Ελλάδα), προέβη στην εξής απίστευτη ενέργεια: απαίτησε από τους εργαζόμενους να αγοράσουν όσα αρνιά περίσσεψαν από την πασχαλινή περίοδο!
Μάλιστα όσοι δεν αγοράσουν το "κελεπούρι" απειλούνται με... απόλυση!
Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που η εργοδοσία της συγκεκριμένης αλυσίδας απασχολεί την επικαιρότητα με τα καμώματά της, που αν είναι και γελοία αλλά και επικίνδυνα.
Το Δεκέμβριο, η εταιρεία επιχείρησε να παρακρατήσει το δώρο Χριστουγέννων με την απίστευτη αιτιολογία του επιμερισμού του κόστους μιας ληστείας με λεία €120.000 το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους! Η μεθόδευση της εργοδοσίας είχε αποτραπεί μετά την αποφασιστική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα, δε με την ένωση εμποροϋπαλλήλων γενικότερα η εταιρεία απαιτεί από τους εργαζόμενους "να επιμερίζονται το κόστος από τις φθορές, τα ληγμένα είδη, αλλά και τις κλοπές στα καταστήματα".
Όπως θα περίμενε δε κανείς, ένας τόσο "φιλεργατικός" εργοδότης, προβαίνει και σε "κλασσικές" παραβάσεις: υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και στα ρεπό, χωρίς μάλιστα ποδιά, προκειμένου να αποφύγει τους ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας...
Να λοιπόν που η κρίση γεννά στην εργοδοσία νέες ιδέες "συμμετοχικής ζημίας" των εργαζομένων στα κέρδη! Λες και όταν η οικονομία πήγαινε καλά το κεφάλαιο έδινε μερίδιο στην εργατική τάξη...
Η Ίσκρα ευελπιστεί πως και αυτή τη φορά η κινητοποίηση των συνδικαλιστικών φορέων θα αποτρέψει τις νέες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στα S/M Αρβανιτίδη!
πηγη iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: