Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Εκστρατεία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ κατά της λειτουργίας ορυχείου στην Αλάσκα

Λος Αντζελες
Ο ηθοποιός-θρύλος του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ ένωσε τη φωνή του με εκείνες όλων όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο να λειτουργήσει ένα τεράστιο ορυχείο δίπλα στο μεγαλύτερο βιότοπο για τους σολομούς στην Αλάσκα.
Ο ηθοποιός δημοσίευσε μια ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση στην εφημερίδα New York Times και έγραψε ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο ιστότοπος Huffington Post την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι απειλείται μια «περιβαλλοντική τραγωδία» στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για να λειτουργήσει το Pebble Mine.
Ο Ρέντφορντ επισήμανε ότι η διεθνής κοινοπραξία, των οποίων ηγούνται οι εταιρίες Rio Tinto και Anglo-American, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τεράστιο μεταλλωρυχείο στην παρθένα περιοχή Μπρίστολ Μπέι για να εξορύξει χρυσό και χαλκό. Από το ορυχείο, που σχεδιάζεται να ανοίξει σε μια σεισμογενή περιοχή, αναμένεται να βγαίνουν επίσης 10 δισεκατομμύρια τόνοι απόβλητα που θα συγκρατούνται από χωμάτινα φράγματα.Ο Ρέντφορντ κάλεσε τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να πείσουν τις δύο εταιρίες να ακυρώσουν το σχέδιο, που αποκάλεσε «καταστροφή εν τω γεννάσθαι».
ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: