Σάββατο 16 Απριλίου 2011

"Τσακίστε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
Τι συμβαίνει με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;
· Γιατί αυτό το μένος εναντίον της;
· Τι στόχο έχουν τα εμετικά δημοσιεύματα σε βάρος της;
· Τί συμβαίνει ξαφνικάκαι οι εργολάβοι της ενημέρωσης ξιφουλκούν στα τηλεοπτικά παράθυρα εναντίον της;

· Τι τους ενοχλεί άραγε;
Ενοχλούνται απ΄ το γεγονός, ότι μέσα από τους αγώνες της Ομοσπονδίας στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού υπάρχει ακόμα ωράριο, δεν βασιλεύει η αυθαιρεσία τού εργοδότη, δεν απολύεται ο εργαζόμενος όταν κάνει απεργία, δεν ισχύουν ακόμη οι ακραία εκμεταλλευτικές συνθήκες δουλειάς, ή μήπως τους ενοχλεί ότι παρά τις όποιες παρεμβάσεις βρίσκονται ακόμα σε ισχύ τα εργασιακά δικαιώματα και οι ΣΣΕ.
· Αποτελεί κακό παράδειγμα το εργασιακό μοντέλο της ΔΕΗ για τους κρατικοδίαιτους εργολήπτες - εργοδότες των ΜΜΕ;
Ενοχλούνται που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προβάλλει σθεναρή αντίσταση στα σχεδία της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών. Σχεδία που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα ποικιλώνυμα συμφέροντα των υποψηφίων επενδυτών, οι όποιοι φιλοδοξούν να βάλουν στο χέρι στα χρυσαφικά της Επιχείρησης, έναντι πινακίου φακής. Να βάλουν στο χέρι τις χρυσοφόρες λιγνιτικές μονάδες που φτιάχτηκαν με το υστέρημα του ελληνικού λαού.
· Είναι τυχαίο που οι περισσότεροι εκ των υποψήφιων επενδυτών έχουν απολήξεις ή ιδιοκτησιακή ιδιότητα στο χώρο των ΜΜΕ;
Θέλουν την κοινωνία και τα συνδικάτα υποταγμένα προκειμένου να περάσουν εύκολα και αναίμακτα τα σχεδία τους. Την ώρα που η εργατική τάξη δοκιμάζεται, οι αρχιτέκτονες της παραπληροφόρησης «εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης». Στο στόχαστρο, οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα, οι κοινωνικοί αγώνες.

Ανασύρουν στην επιφάνεια γνωστές τυχοδιωκτικές πρακτικές για να διασύρουν στα μάτια της κοινής γνώμης τους εργαζόμενους, τους οποίους κατά συρροή κατηγορούν ως «υψηλόμισθους, συντεχνία, ρετιρέ, προνομιούχους και βολεμένους».

Επιστρατεύουν την άθλια προπαγάνδα, για να εμφανίσουν ως πληγή της οικονομίας, τους μισθούς των εργαζομένων και όχι την λεηλασία από τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ο οποίος αυξάνει τα κέρδη του μεταγγίζοντας τις ζημίες στην κοινωνία.

Μέσω της ενοχοποίησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ευελπιστούν να αναχαιτίσουν κάθε έννοια συλλογικής αντίστασης και αμφισβήτησης. Για να περάσει όσο πιο «αναίμακτα» το σχέδιο «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας, (πώληση ή ενοικίαση μονάδων) και να δοθεί το τελικό χτύπημα στην ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ
.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι: Συμφέροντα, κυβέρνηση, Τρόικα και ΜΜΕ μας κήρυξαν τον πόλεμο. Τα «παπαγαλάκια» τους δουλεύουν υπερωρίες. Με μυθεύματα και εκβιασμούς, προσπαθούν να μας λυγίσουν. Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη επιχειρούν να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων.


Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις επιθέσεις. Όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι οι επερχόμενες εξελίξεις θα καθορίσουν το τοπίο για τα επόμενα χρόνια, (τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές, την ποιότητα ζωής και τελικά, το μέλλον και την προοπτική της Επιχείρησης).

Στη βάση αυτή, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα, έναντι των επιθέσεων που δέχεται το εργατικό κίνημα. Σε διαρκή συστράτευση και αγώνα, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την κοινωνία και την αξιοπρέπειά μας.

Συλλογικά και συντεταγμένα να στείλουμε το μήνυμα στα φερέφωνα της εξουσίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ δεν σωπαίνει. Δεν μας πτοούν οι συκοφαντίες που επιχειρούν να φορτώσουν με ενοχές το κίνημα και τους εργαζομένους.

Αντιστεκόμαστε..
Γιατί ο αγώνας, είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι ο αγώνας των εργαζόμενων που δεν έχουν μάθει να λιποτακτούν, να μασούν τα λόγια, να λυγίζουν στις επιθέσεις.
  • ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ.
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
  • Σ΄ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: