Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κυβέρνηση στιβαρή Ελλήνων και όχι κυβέρνηση αδίστακτων υπαλλήλων!

Tου Στάθη Διομήδη
Δεκαοκτώ μήνες έκλεισε η καθεστωτική κυβέρνηση. Δεκαοκτώ μήνες που καθημερινώς πλέον αποδεικνύεται, ότι όσους στόχους είχε βάλει ο Πρωθυπουργός και οι υπάλληλοί του, αποτυγχάνουν οικτρά να τους «πιάσουν» αλλά συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους.
Βέβαια δεν είμαστε σίγουροι ότι όσα λέει περί στόχων στον Ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός είναι ίδια με τους στόχους που βάζει ο ίδιος και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι με την οικονομία της Ελλάδας. Δηλαδή το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ, τον Σόρος, τη goldman sachs, τoν Ρουμπινί, τον Αμερικάνο πρέσβη. Τους υποθηκευτές της χώρας, με εγγυητή το ΠΑΣΟΚ, τον Παπανδρέου, και την κυβέρνηση του.
Εάν πραγματικά ο Πρωθυπουργός ήθελε να κυβερνά για το λαό υπάρχουν λύσεις.
Μία από αυτές είναι η δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου και η ανακήρυξη μέρους του χρέους ως απεχθές και παράνομο.
Και γιατί θα κηρυχθεί παράνομο μέρος του χρέους; Γιατί για να είναι νόμιμο θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες, να μην υπάρχουν ύποπτες συναλλαγές μεταξύ κράτους, τραπεζών – εκδοτών και θεσμικών αγοραστών, και τα χρήματα του δανείου να χρησιμοποιούνται προς όφελος της χώρας και των πολιτών.Δε χρειάζεται παρά ελάχιστος χρόνος σε μια επιτροπή ΕΝΤΙΜΩΝ, και όχι πολιτικών, να μας ενημερώσει, πόσα από τα χρήματα των «δανείων» πήγαν σε μίζες, τσέπες βουλευτών υπουργών και κομμάτων.
Επίσης θα μας πει πολύ γρήγορα, πόσος ήταν ο προϋπολογισμός της Ολυμπιάδας, και πόσο έφθασε το «μαλλί». Γιατί τα μισά χρήματα δεν πήγαν για έργα αλλά για μίζες και ημέτερους. Ήταν η περίοδος της «αντιπαροχής»!
Πολύ εύκολα μια επιτροπή ΕΝΤΙΜΩΝ θα μας πει πόσο είναι το πραγματικό χρέος σήμερα, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών έχει το ψέμα ως φωνή. Όποτε ανοίγει το στόμα του, του βγαίνει και ένα ψέμα…
Όπως καταλαβαίνετε, ένα τεράστιο ποσοστό του χρέους θα αποδειχθεί ότι χρησιμοποιήθηκε, για μίζες και υπερκοστολογήσεις από Γερμανικές, Αγγλικές, Γαλλικές και Αμερικανικές εταιρείες, όπως επίσης θα αποδειχθεί ότι ένα μέρος δόθηκε σε εξοπλισμούς και «τυφλά» συστήματα προστασίας σε αντίστοιχες εταιρείες. Χωρίς όμως ο λαός να γνωρίζει τίποτα.

Όπως και σήμερα. Που δεν ξέρουμε που πάνε τα χρήματα των δανείων…

Δεύτερη κίνηση ταυτόχρονη, είναι η αναδιάρθρωση του υπόλοιπου χρέους, hair-cut δηλαδή, κατά 50 % μεσοσταθμιστικά και άτοκη μακροχρόνια επιμήκυνση του υπολοίπου.

Ήδη στη δευτερογενή αγορά έχουν υποστεί ζημίες της τάξης του 30%. Και είναι πολύ εύκολο μέσα σε δύο μέρες η ζημιές του να φθάσουν 70%, που σημαίνει το αντίστοιχο κέρδος για τη χώρα. Βέβαια αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο μια κυβέρνηση ΑΝΔΡΩΝ και όχι ανδρείκελων…

Και μην ακούσω το σενάρια τρομοκρατίας του καθεστώτος και των παπαγαλακίων του, ότι αυτό σημαίνει πτώχευση. Τελείωσε το παραμύθι, και δεν έχει δράκο…

Και βέβαια αναγκαία και ικανή συνθήκη για να ορθοποδήσει η χώρα είναι η έξοδος από το μνημόνιο και η «απέλαση» των υπαλλήλων της τρόικα από όπου έχουν εγκατασταθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Δηλαδή εάν κηρυχθεί το 40% του χρέους παράνομο και γίνει hair-cut στο 50% του υπολοίπου, θα έχει μείνει προς πληρωμή ένα χρέος της τάξης των 105 δις,

Ακόμη και με τον πιο πάνω τρόπο, εάν η χώρα συνεχίσει να παράγει ελλείμματα, το πρόβλημα θα φτάσει σύντομα πάλι στα ίδια επίπεδα.

Δε λέω ότι θα γίνει έυκολα και χωρίς «να ανοίξει μύτη». Ούτε θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Απεναντίας για λίγο θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα. Όμως ουσιαστικά θα βγάλουμε τη χώρα από την εντατική και θα μπορεί να αναπνεύσει μόνη της. Ενώ σήμερα η χώρα είανι στην εντατική υποστηρίζεται μηχανικά και οδεύει προς τον Κύριον ελέω Παπανδρέου…

Εδώ όμως χρειάζεται κυβέρνηση στιβαρή Ελλήνων και όχι κυβέρνηση αδίστακτων υπαλλήλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: