Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παραλίες: Νέα πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές προεκτάσεις

«Μην καταστρέψετε τις ακτές σας όπως η Ισπανία», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία ο διευθυντής της WWF Ισπανίας, Juan Carlos del Olmo, για το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. 
Την Τετάρτη, 16 Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το δικό του μήνυμα – κάλεσμα για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις ακτές. Μετά τη ΔΕΗ και την αποδοχή που είχε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές η πρόταση για δημοψήφισμα, το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Η αρχή γίνεται στο Μουσείο Μπενάκη, στις 19:30, όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και στην πρωτοβουλία για τη ΔΕΗ, έχει καλέσει κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, δίκτυα, οργανώσεις και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμών των δράσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Σημειώνεται πως πάνω από 180 επιστημονικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς υπογράφουν το ψήφισμα που εκδόθηκε από το Δίκτυο ‘Ακτές Ώρα Μηδέν’, ενώ χιλιάδες υπογραφές πολιτών έχουν συγκεντρωθεί και με άλλα ψηφίσματα ενάντια στους αιγιαλούς.
Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τις επόμενες κινήσεις του κόμματος ενάντια στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. 
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: