Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Κίνδυνος από την εκκίνηση ασυντήρητων μονάδων

Για την ακαταλληλότητα των μονάδων που -σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζόμενων- θα επιχειρήσει να εκκινήσει η ΔΕΗ, προκειμένου «να φτιάξει φράγμα απέναντι στι σβήσιμο μονάδων της Δυτ. Μακεδονίας», προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ζητώντας από τη διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη. 
Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Σταθμού Παραγωγής  Δ.Ε.Η Α.Η.Σ  Λαυρίου, Γ. Διαμαντόπουλος και Ι. Καρτελιάς, καθώς και ο Στ. Θεοωρόπουλος από την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ /ΚΗΕ, αναφέρουν: 
"Μας έγινε γνωστό ότι επιχειρείται η προετοιμασία εκκίνησης της Νο I και Νο ΙΙΙ μονάδας του ΑΗΣ – Λαυρίου . Απ ότι σας έχουμε επισημάνει οι μονάδες αυτές είναι παμπάλαιες η Νο Ι συγκεκριμένα κατασκευής του 1972 και έχει μείνει εδώ και πολλά χρόνια ασυντήρητη με αποτέλεσμα να έχουν διαβρωθεί μέχρι και τα μπετά . Δοκιμαστικές εκκινήσεις δεν έχουν γίνει εδώ και δυο χρόνια με αποτέλεσμα η τυχόν εκκίνηση η προσπάθεια εκκίνησης των συγκεκριμένων μονάδων να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων … Ως εκ τούτου η Ένωση μας μέσω της γνωστοποίησης αυτής αποφάσισε ομόφωνα την μη έναρξη εργασιών εκκίνησης των μονάδων για λόγους ασφάλειας, έως ότου μας εγγυηθεί  η Διεύθυνση της Επιχείρησης εγγράφως την ασφαλή λειτουργία των μονάδων και αναλάβει την ευθύνη η ίδια".
 
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως το ίδιο επιχειρείται στο Αλιβέρι και το Κερατσίνι.
 
Ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ /ΚΗΕ, δήλωσε στο enet. gr: "Η κυβέρνηση, ευρισκόμενη σε πανικό, επιχειρεί με πιέσεις τέτοιου είδους να φτιάξει φράγμα απέναντι στο σβήσιμο μονάδων της Δυτ. Μακεδονίας, ξεκινώντας δηλαδή παλιές μονάδες,  οι οποίες δεν δουλεύουν χρόνια και είναι ασυντήρητες.
Η άσκηση πίεσης επιχειρείται στους Σταθμούς Παραγωγής ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ-ΑΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. 
Σε ότι αφορά το Λαύριο με αυτή την επιστολή τους μπλοκάραμε ήδη,το Αλιβέρι ζητάει παράταση 4 ημερών έως την έναρξη των μονάδων του και το Κερατσίνι είναι εκτός λειτουργίας καιρό και δεν έχει προσωπικό".
 
Ντίνα Μπατζιά
newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: