Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Οι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν για τους "επενδυτές", κι εμείς δεν ξεχνάμε

Συντονιστικό φορέων σταγείρων ακανθου 
Σήμερα, για άλλη μια φορά, βρεθήκαμε στις Σκουριές. Εκεί που η Ελληνικός Χρυσός και η καναδική Eldorado Gold, καταστρέφει και παρανομεί, υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ανοχή εισαγγελικών αρχών και την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης που δε διστάζει να νομοθετεί φωτογραφικά για την εξυπηρέτηση της εταιρείας και τη νομιμοποίηση κάθε παρανομίας της.
Καταγγείλαμε σήμερα, για πολλοστή φορά, ότι οι εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές είναι παράνομες, την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της συγκυβέρνησης υπερψήφιζαν κατ΄άρθρο το δασοκτόνο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ. Η εισαγγελέας μας ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία για το θέμα.

Το σ/ν του ΥΠΕΚΑ, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και κατ΄άρθρο. Από τη σημερινή ψηφοφορία εξαιρέθηκαν το άρθρο 36 και οι τροπολογίες που αφορούν τις φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, και παραπέμπονται σε ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη.

Την Τρίτη λοιπόν θα δούμε ποιοί βουλευτές θα πράξουν το αυτονόητο και ποιοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των “επενδυτών” σε βάρος όλων μας. Κι εμείς δε θα τους ξεχάσουμε.

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining
WEBSITE / ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ > https://soshalkidiki.wordpress.com/
FACEBOOK > https://www.facebook.com/Soshalkidiki
TWITTER > https://twitter.com/soshalkidiki
EMAIL > sintfor@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: