Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οι μάσκες έπεσαν...

Δεν θέλει εκλογές ο Σαμαράς, επειδή "φοβούνται οι αγορές"...
Χθες οι μάσκες της δήθεν προστασίας και του σεβασμού του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας έπεσαν, καθώς ο κύριος Σαμαράς αρνήθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναζητηθεί μέσω του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το ενδεχόμενο αυξημένης συναίνεσης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με ταυτόχρονη συμφωνία για τη διενέργεια εκλογών πριν από τη λήψη αποφάσεων για το χρέος.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είχαν οργανώσει την επιχειρηματολογία τους ακριβώς πάνω στη σπουδαιότητα του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συναίνεση με την οποία πρέπει να περιβληθεί και τη συνεννοημένη εκλογή.
Χθες φάνηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι παρά το πρόσχημα ή το όχημα για τη διατήρηση του κ. Σαμαρά και της ομάδας του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς απάντησε με τη γνωστή καραμέλα ότι τις εκλογές τις φοβούνται οι αγορές, άρα δεν θα γίνουν.
Ο κύριος Σαμαράς όμως απέδειξε ότι δεν σέβεται τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και με άλλον έναν τρόπο και δεν διστάζει να παίξει, με προσωπική του ευθύνη, με τα εθνικά θέματα. Η χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο υποτίθεται ότι αφορούσε σοβαρά εθνικά θέματα, το Κυπριακό, το χρέος, την ΑΟΖ. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμιά σχετική αναφορά και δεν φαίνεται να αποδέχεται την ανάγκη να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Η επιλογή της ομάδας Σαμαρά είναι η διατήρηση της εκκρεμότητας και μιας παρατεταμένης περιόδου έντασης και κινδυνολογίας, μέσω της οποίας θα επιχειρήσει να περάσει τα νέα μέτρα που ζητεί η τρόικα και να υπονομεύσει μαζί με την επόμενη κυβέρνηση την ίδια την προοπτική της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως εγγυητής της πολιτικής ομαλότητας και της συντεταγμένης δημοκρατικής πορείας έπραξε το αυτονόητο, προσφέρθηκε δηλαδή να διευκολύνει τη διαδικασία, ώστε ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του, κάτι που η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να πράξει.
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: