Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ξεσηκωμός ενάντια στο «νέο σύστημα»: Εκατοντάδες σχολεία υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. «Η γνώση που μας δίνεται (...) είναι μια γνώση όχι για τη μάθηση αλλά για τις επιδόσεις, τυποποιημένη», σημειώνουν χαρακτηριστικά μαθητές σε σχετική ιστοσελίδα. Χθες, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο στη Βουλή για καταλήψεις 500 σχολείων, οι περισσότερες στη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Συλλήψεις μαθητών και γονιών και τεπέμβαση της αστυνομίας στη Λαμία
Κινητοποίηση μαθητών στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας χθες, Δευτέρα 3/11/2014
Οι τελευταίες εξελίξεις: Λαμία: Νέες συλλήψεις μαθητών και γονιών για κατάληψη σχολείου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη
Μαζική αναμένεται η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 12:00 στα Προπύλαια, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το «νέο σχολείο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση.
Εκατοντάδες είναι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. 
Οι μαθητές έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Facebook για την εκδήλωση που φέρει τον τίτλο 
« ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ». Σε αυτήν ενημερώνουν για τις εξελίξεις των καταλήψεων ανά την Ελλάδα καταγράφοντας όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί μέσω του Facebook 194.500 άτομα εκ των οποίων 45.315 δήλωσαν ηλεκτρονικά ότι θα πάνε και 6.501 απάντησαν «Ίσως».
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την για την Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: