Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΔΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Με αγωνία και οργή παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα τα προβλήματα δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα μας, εξαιτίας της αδυναμίας του να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από την αρχή του Ακαδημαϊκού Έτους, το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια για μείωση των δαπανών στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μείωσε την Χρηματοδότηση των ΤΕΙ κατά 33%. Σε αυτό το σημείο τονίζουμε ότι στα ΤΕΙ υπάρχει ήδη υποχρηματοδότηση σε σχέση με τα Πανεπιστήμια, αφού η χρηματοδότηση που δίνεται από την πολιτεία είναι της αναλογίας 1:4 αντίστοιχα.
Καταλαβαίνουμε όλοι, λοιπόν, ότι τα ΤΕΙ όλης της Χωράς οδηγούνται αντικειμενικά στην υποβάθμιση τους σε σχέση με αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χωρών μελών της Ε.Ε αφού έχουν μειωμένους πόρους να διαχειριστούν.
Ειδικότερα όσον άφορα στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πειραιά, η Πανελληνιά Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη, έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των συμφοιτητών μας και την ολοκληρωμένη λειτουργία του Ιδρύματός μας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας.

Υπερασπιζόμαστε την ομαλή και απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία του ΤΕΙ Πειραιά,

Την διαφάνεια και ορθή διαχείριση των οικονομικών κάθε δημοσίου φορέα.


Γι΄αυτό λοιπόν:

· Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει σε κάθε περίπτωση, ως εκ του Συντάγματος οφείλει, την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος, σεβόμενο την οικονομική θέση του συνόλου των σπουδαστών που φοιτούν και των οικογενειών τους σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία .

· Αυτό σημαίνει ότι εάν έκρινε ότι έπρεπε να προβεί σε έλεγχο των οικονομικών του ΤΕΙ Πειραιά, ως προϋπόθεση άμεσης και πλήρους χρηματοδότησης του συνόλου των αναγκών του, έπρεπε χωρίς άλλη καθυστέρηση να το είχε πράξει εχθές, όπως εξάλλου έχει συμβεί και άλλες φορές στο κοντινό παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν δικαιούται να μένει σε πιθανές βάσιμες ή αβάσιμες αιτιάσεις αφήνοντας την κατάσταση στην τύχη της, πολύ περισσότερο δε να επιτρέπει να καλλιεργείται κλίμα αμφισβήτησης εναντίον ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος το οποίο οφείλει να ελέγχει και να υπερασπίζεται, όχι να τιμωρεί.


· Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα των έκτακτων καθηγητών, δίνοντας την έκτακτη επιχορήγηση στο ΤΕΙ Πειραιά προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.


Κλείνοντας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι μοναδικός και αποκλειστικός σκοπός των φοιτητικών παρατάξεων ήταν, είναι και θα είναι η διασφάλιση και η εξασφάλιση, σε απόλυτο βαθμό, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των Σπουδαστών και όχι η μετατροπή τους σε φερέφωνα τρίτων αφήνοντας τα προβλήματα να διαιωνίζονται.

Αγωνιστικά
Π.Α.Σ.Π
Σχολή Διοίκησης Οικονομίας
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: