Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Τσίπρας: «Άλλη Ευρώπη εναντίον της λιτότητας, υπέρ των λαών»

Μήνυμα για αγώνα εναντίον «της νεοφιλελεύθερης και βάρβαρης λιτότητας» και πράλληλα υπεράσπισης «της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των λαών», έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν, Αλ. Τσίπρας, στον χαιρετισμό του προς την Εθνική Συνέλευση του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία» (SEL).
Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνέχισης του εγχειρήματος "Η Άλλη Ευρώπη", "ως το συλλογικό και πλουραλιστικό σχήμα που θα εκπροσωπεί για τα επόμενα πέντε χρόνια σύμπασα την Ιταλική Αριστερά στην ευρωβουλή, αλλά ταυτόχρονα και ως μια αμεσοδημοκρατική πλατφόρμα για το διάλογο και τη κοινή δράση στο εσωτερικό".
Σημείωσε δε πως "η "Άλλη Ευρώπη" κατέρριψε τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο, ξεπέρασε τη λογοκρισία και χάρις στην αυταπάρνηση χιλιάδων συντρόφων/συντροφισσών και ακτιβιστών/ακτιβιστριών, κατάφερε να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές σε ένα δύσκολο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο τόσο στην Ιταλία όσο και την Ευρώπη ενώ η βοήθεια των μελών και των φίλων της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας στη συλλογική αυτή προσπάθεια ήταν καθοριστική".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: