Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

Η σύμβαση έργου της ΔΗΜΑΡ τελειώνει. Άλλοι από νωρίς, άλλοι αργότερα κατάλαβαν το ρόλο της και τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Από δω και πέρα απομένει η αυτογελοιοποίησή της μέσα από διαδικασίες που θα ερευνήσουν τα αίτια της αποτυχίας της. Θα έκαναν μια τελευταία χάρη στον εαυτό τους αν ησύχως έκλειναν το μνημονιακό τους παραμάγαζο και μοιράζονταν την αμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Όμως η διαχείριση της όποιας αξιοπρέπειας απέμεινε στο κόμμα, είναι δικό τους θέμα.
Οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν πάντα να διαμορφώνονται από διάφορες παραμέτρους. Όχι συγκυρίες, αλλά παραμέτρους που μπορούν να κατασκευαστούν ανά πάσα στιγμή και να διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο. Αφέλεια συμμετοχής σε μία τέτοια παράμετρο που εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα δικαιούται να επικαλεστεί μόνο μικρό μέρος της βάσης και ουδείς άλλος. Σε αυτό το θέμα, η στάση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ομολογώ πως είχε μία εντιμότητα. Δεν έκρυψαν ποτέ τη διάθεση συναλλαγής τους.

Η ΔΗΜΑΡ παραδίδει τη σκυτάλη στο «Ποτάμι». Το συναισθηματικό σλόγκαν του Σταύρου Θεοδωράκη «είμαι ένας από εσάς, έχω δουλέψει σκληρά, έχω μοχθήσει, είμαι δικός σας», τα λέει όλα. Πρόκειται για εξαπάτηση εξ ιδρύσεως. Ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι ένας από εμάς, ούτε σαν εμάς. Αν ένας από εμάς αποφάσιζε να δημιουργήσει κόμμα δε θα το ήξερε κανείς πέρα από πέντε φίλους, δε θα έβρισκε χώρο στις δημοσκοπήσεις, δε θα μας καλούσαν σε τηλεοπτικές εκπομπές, δε θα μας ντάντευαν νυχθημερόν τα εργολαβικά ΜΜΕ.
Ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι ένας από εμάς διότι εμείς δεν κανακεύαμε αλλά ήμασταν αντίπαλοι στην πολιτική του Σημίτη, δεν κάναμε τηλεοπτικές εκπομπές στο MEGA γι’ άλλα κι άλλα την ώρα που τα σκάνδαλα έσκαγαν σαν πυροτεχνήματα σε πάρτυ της Αγγελοπούλου. Ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι ένας από εμάς, ούτε σαν εμάς διότι δε θα στεκόταν ποτέ απέναντι στα ΜΑΤ ούτε ΜΑΤατζής θα σήκωνε ποτέ το γκλομπ εναντίον του.
Ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας επιχειρηματίας δημοσιογράφος και εστιάτορας που ποτέ δεν πήγε κόντρα σε ό,τι λεηλάτησε τη χώρα και υπηρέτησε  πιστά τα Μέσα που έθρεψαν όσους λεηλάτησαν και λεηλατούν. Καμία ομοιότητα δεν έχει ο κ. Θεοδωράκης με εμάς και όταν δηλώνει «Το Ποτάμι καλεί τα παλιά κόμματα να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες του κράτους και των θεσμών του» απλώς μιλά τη γλώσσα της ΔΗΜΑΡ.
Μία ακόμη κατασκευασμένη παράμετρος είναι το «Ποτάμι». Σαφώς πιο φινετσάτη από τις προηγούμενες. Και τόσο απολίτικη όσο το «ΚΛΙΚ» του Κωστόπουλου. Το «ΚΛΙΚ» των εκλογών. Λίγο κεντροαριστερά, λίγο κεντροδεξιά, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το σακίδιό μου. Αοριστίες και γενικότητες για να θολώσουμε τα νερά και να κρατήσει η συγκυβέρνηση ακόμη περισσότερο. Κι αν στερέψει το «Ποτάμι» σε κάποιες άλλες εκλογές, θα κατασκευαστεί άλλη παράμετρος. Ξέρουν οι εργολάβοι από κατασκευές και συμβάσεις έργων. Αφέλεια συμμετοχής σε μία τέτοια παράμετρο που εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα δικαιούται να επικαλεστεί μόνο μικρό μέρος της βάσης. Οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να πνιγούν. Σε ποτάμι ή θάλασσα, δικό τους θέμα.
kartesios. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: