Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Τόμσεν: Πλήρης κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διαφορετικά νέα μέτρα

"Εργασιακό Νταχάου η ωραία Ελλάς"
Σε κατάργηση και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων προσβλέπει ο Πολ Τόμσεν, προκειμένου να μην υπάρξουν, όπως ισχυρίζεται, περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών.
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ μιλάει για «άρση των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας» καθώς και για την αναγκαιότητα προόδου στον εκσυχρονισμό των... δημοσιονομικών θεσμών, όπως για παράδειγμα με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης. Σχετικά με τις αιτίες που επιτρέπουν την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, ο κ. Τόμσεν εκτιμά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», πως οφείλεται στην πολιτική αναταραχή 2011 – 2012 και ιδίως η «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης», που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται και πως υπάρχει φως «στην άκρη του μεγάλου τούνελ» και πως αναμένεται οικονομική ανάπτυξη στο τρέχον έτος, «μετά έξι χρόνια ύφεσης».
Ο κ. Τόμσεν, υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών και της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: