Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

O Στουρνάρας διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Την πρότασή της προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον διορισμό στη θέση του διοικητή του Γιάννη Στουρνάρα, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο τον Γιάννη Στουρνάρα.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τον Διοικητή εκκενώνεται και μια θέση Υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος, αυτή που κατέχει σήμερα η Ελένη Λουρή - Δενδρινού, για την οποία ως υποψήφιοι ακούγονται μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιωάννης Μουρμούρας και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έχει διατυπώσει ενστάσεις γύρω από το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα και έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως ενδεχόμενη επιλογή του για τη θέση του νέου Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος από την Κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που έλθει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν τελικώς αντικατασταθεί ο Προβόπουλος από τον Στουρνάρα στην θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει την αποπομπή του με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο για να πετύχει την παραίτηση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: