Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

A Τσίπρας: Το "όχι" στον Προϋπολογισμό σημαίνει "όχι" και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τσίπρας: Αν ο βίος της κυβέρνησης παραταθεί, έρχεται η ισοπέδωση!
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και την οικονομική της πολιτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.
“Ο Προϋπολογισμός είναι φωτογραφία του Μνημονίου. είναι η θλιβερή εικόνα μιας κυβέρνησης παραδομένης”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως “αν ο βίος της κυβέρνησης παραταθεί, είναι δεδομένο ότι έρχεται η πιο σκληρή πολιτική, έρχεται η ισοπέδωση”.
Ακόμη υποστήριξε πως “Mόνο η κυβέρνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Ζητάτε να σας στηρίξουν στην ιδέα ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ότι η οικονομία πάει καλά και ότι το πρόγραμμα πέτυχε”.
Σημείωσε ακόμη πως “είτε με ΔΝΤ είτε χωρίς είτε με ενισχυμένη γραμμή στήριξης είτε χωρίς εσείς τη λιτότητα θα τη συνεχίσετε”.Απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε πως “λέτε πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει συμφωνία με την τρόικα. Λες και κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Επίσης ρώτησε τον Πρωθυπουργό: “Πιστεύετε πως αυτό που νοιάζει τους συμπολίτες μας είναι αν θα τους κόψετε τα συντάξιμα χρόνια και θα τους μειώσετε τη σύνταξη με πιστωτική γραμμή ή με Μνημόνιο; Τους νοιάζει αν θα καταργήσετε το ΕΚΑΣ με πιστωτική γραμμή ή με Μνημόνιο. Τους νοιάζει αν θα αυξήσετε το ΦΠΑ με παράταση ενός μήνα ή έξι μηνών; Ο κόσμος νοιάζεται γι` αυτά που κάνετε κι αυτά που ετοιμάζεστε να κάνετε. Δεν τους νοιάζει το παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά το παιχνίδι με τη ζωή τους”.
“Ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κατάργηση της πρόσφατης αντεργατικής νομοθεσίας”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως “η παρούσα Βουλή δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση”.
Στο θέμα της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης είπε πως θα μπορέσει να υπάρξει μόνο μετά από εκλογές. Και μετά από εκλογές θα μπορέσει να γίνει και η Συνταγματική Αναθεώρηση.
Ακόμη σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συναινέσει σε όσα ζητά η κυβέρνηση, καθώς δεν είναι προς όφελος του λαού. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως δεν επιθυμεί πραγματικά τη συνεννόηση κι ενώ “σκύβει το κεφάλι στην τρόικα, κάνει το λιοντάρι σε ένα 20χρονο απεργό πείνας”.
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε πως “σας ενοχλεί η λέξη αποστασία, ίσως επειδή σας θυμίζει εποχές που είχατε πρωταγωνιστήσει”.
“Τι ακριβώς ισχυρίζεστε τόσους μήνες όταν λέτε ότι έχουμε τους 180;” αναρωτήθηκε και προκάλεσε τους βουλευτές να πάρουν θέση άμεσα.
“Μπορείς να ζητάς παραίτηση της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση της θητείας της τον Γενάρη και μάλιστα για άλλο ενάμισι χρόνο; Το “όχι” στον Προϋπολογισμό σημαίνει “όχι” και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, είπε.
avantipopolo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: