Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Έρχεται η ώρα του λαού» - Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου

“ Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών, μετά από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ”
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,μετά από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών. Έρχεται η ώρα του λαού». Παράλληλα, σημείωσε ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη, υπό την πίεση των εξελίξεων και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόσταση που υπάρχει από εκείνους που ψήφισαν τον προϋπολογισμό έως τον αριθμό των 180.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία υπογραμμίζει ότι:

«Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευτεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών.

Δεν θα τα καταφέρουν.

Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: