Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Α.Μητρόπουλος: Στα 320 ευρώ η κατώτερη σύνταξη, σύμφωνα με το e-mail Χαρδούβελη

Την απόφασή της να μειώσει στα 320 € την κατώτατη σύνταξη, από 487 € που είναι σήμερα, ανακοίνωσε με το e-mail που απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα στις 29-11-2014, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.
Ακόμα, με την ίδια απόφασή της δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιοδοτούνται με την κατώτατη σύνταξη.
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σύμφωνα με το e-mail που απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα και στην αγγλική απόδοση (Part C, "Pension Reform", page 31) «Για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-1975 και έχουν περισσότερα από 15 χρόνια ασφάλισης αλλά λιγότερα από 20, οι παροχές θα συνδεθούν με τις εισφορές τους».
Αν ισχύσει η δέσμευση αυτή, που ισοδυναμεί με ειλωτεία των συνταξιούχων μας, όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με τις ελάχιστες προϋποθέσεις των 15 ή 20 χρόνων (4.500-6.000 ΗΑ) θα λαμβάνουν μόνο το αναλογικό (οργανικό) τμήμα της κατώτατης σύνταξης που αντιστοιχεί μόνο σε εισφορές και ανέρχεται σήμερα στα 320 €! Δεν θα λαμβάνουν δηλαδή, το προνοιακό τμήμα της κατώτατης σύνταξης (167 € σήμερα), ούτε το ΕΚΑΣ που δεν αντιστοιχεί σε εισφορές, όπως δεσμεύεται η κυβέρνηση. Η πρόθεση αυτή της μνημονιακής συγκυβέρνησης οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους μας. Στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε πολιτική που εξαθλιώνει τους περήφανους συνταξιούχους μας και οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει με νωπή λαϊκή εντολή σε λίγο καιρό, θα στηρίξει το Ασφαλιστικό Σύστημα και θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη καταβολή αξιοπρεπών συντάξεων για όλους.
anemosantistasis 

Δεν υπάρχουν σχόλια: