Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«ΠΟΡΤΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Δεν πρόκειται να συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για πεντάμηνη απασχόληση. Κύκλοι, υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πιεστικές για θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
«Η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων θα μπορούσε να γίνει μόνο για θέσεις εργασίας που από τη φύση τους θα δικαιολογούσαν τον προσωρινό κι έκτακτο χαρακτήρα τους» τονίζουν οι ίδιες πηγές.
«Η παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας μέσω της προσωρινότητας ή της επισφαλούς εργασίας, από το ίδιο το δημόσιο, σηματοδοτεί τελικά τη διαιώνιση πρακτικών εκτεταμένης καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Το γεγονός ότι το ίδιο το Δημόσιο καταστρατηγεί το ύψος του κατώτερου μισθού (από 571 ευρώ σε 495), στέλνει μήνυμα σε όλους ότι μπορούν και παραβιάζουν ακόμα και την εναπομένουσα σε εφαρμογή εργατική νομοθεσία», αναφέρουν πηγές της Περιφέρειας.
Επίσης, τονίζουν πως όσο και να μοιάζει δευτερεύουσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, η υπεράσπιση της σταθερής και με δικαιώματα εργασίας, το δημόσιο οφείλει να σηματοδοτεί ότι η αποκατάσταση της έννοιας της εργασίας και των αξιών που την συνοδεύουν, αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: