Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Ντροπή! Ένταση μεταξύ ΑΜΕΑ και ΜΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών - ΦΩΤΟ κ VIDEO


Η ένταση προκλήθηκε όταν τα άτομα με αναπηρία θέλησαν να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών. Ντροπιαστικές εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ που κρατούν με το πόδι τους τα αναπηρικά αμαξίδια των ΑΜΕΑ. Το συλλαλητήριο των διαδηλωτών ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας. Από του...χρόνου το ραντεβού με τον Υπουργό!
Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας για όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους!
Ενταση προκλήθηκε όταν ανδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στα άτομα με αναπηρία που κάνουν πορεία να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών.Οι αστυνομικοί έβαλαν τα πόδια τους στις ρόδες των αναπηρικών αμαξιδιων για να...φρενάρουν τους διαδηλωτές ενώ χρησιμοποίησαν και τις ασπίδες τους γιατί προφανώς τους έκριναν...πολύ επικίνδυνους!Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ανέβηκε στο Υπουργειο και συναντήθηκε με την νομική σύμβουλο του Γκίκα Χαρδούβελη η οποία άκουσε τα αιτηματά τους. Ωστόσο το ραντεβού που ζήτησαν με τον Υπουργό Οικονομικών τα άτομα με αναπηρία παραπέμπεται για...το νέος έτος!

Κινητικά ανάπηροι, τυφλοί, άνθρωποι με αναπηρίες και χρόνια νοσήματα καθώς και οι συνοδοί τους πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.
Τι διεκδικούν τα άτομα με αναπηρία
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους "απαιτούμε να ληφθεί δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιας πάθησης και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, για την οποία τα άτομα με αναπηρία δεν ευθύνονται.Παλεύουμε για τη διαμόρφωση των βασικών αρχών για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα πρόνοιας και υποστήριξης, με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση.
Οι περήφανοι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και οι περήφανοι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, δεν θα αποδεχθούν να οδηγηθούν στον σύγχρονο Καιάδα που άνοιξε η κρίση για αυτούς και για αυτό απαιτούν μέτρα προστασίας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλήθος εκδηλώσεων και διαμαρτυριών έχουν οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: