Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση – Ανοιχτή επιστολή Νίκου Φωτόπουλου για το 36ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ ΔΕΗ Α.Ε ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
- ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ,
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ.
- ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ  …
Συναδέλφισσες, -φοι
Ξεκινώ αυτή την ανοικτή επιστολή με τις παραπάνω φράσεις γιατί εκπλήσσομαι με κάποιους συναδέλφους που ακόμα και σήμερα (λίγες ημέρες πριν μπει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ πιθανότατα στο πρώτο θερινό τμήμα) δεν έχουν καταλάβει τι πάει πρώτο και τι δεύτερο.
Ο λόγος που το λέω αυτό έχει να κάνει με το λυσσασμένο τρόπο που κάποιοι τυφλωμένοι από τα κόμπλεξ και το μίσος τους, πολέμησαν και λοιδόρησαν (και εξακολουθούν να το κάνουν), αντί να το χαρούν, την προσέγγιση μιας σειράς σωματείων και συνδικαλιστών που μέχρι πρότινος βρίσκονταν όχι απλά σε απόσταση αλλά απεναντίας στην κυριολεξία σε πόλεμο.

Κάποιοι μάλιστα, από αυτή την προσέγγιση, ενοχλήθηκαν τόσο πολύ που  φαίνεται πως έχασαν τον ύπνο τους. Και καλά τα συμφέροντα … το καταλαβαίνουμε …
Το να ενοχληθούν όμως και κάποιοι «συνδικαλιστές» γιατί εγώ και οι σύντροφοί μου μπροστά στη μάχη κάναμε ανακωχή και ήρθαμε πιο κοντά, με μια σειρά άλλους συντρόφους από πολλές παρατάξεις που δε μιλάγαμε μέχρι χθες, δεν μπορώ να το καταλάβω, ή για να ακριβολογώ και κρίμα γι αυτούς, μάλλον τους καταλαβαίνω και λυπάμαι…

Σε όλους αυτούς που με πείσμα απατημένης συζύγου τρεις μέρες τώρα κλαψουρίζουν για το ότι κάποιοι σύντροφοι και συναγωνιστές, για τη σωτηρία της ΔΕΗ αλλά και του συνόλου της δημόσιας περιουσίας (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ) πάνω σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις, συνασπιστήκαμε και κατεβήκαμε μαζί στις εκλογές, τους λέω μην κουράζονται να γράφουν στο διαδίκτυο τι έλεγε ο ένας σύντροφος ενάντια στον άλλο. Προσωπικά δεν ξέχασα, ούτε εγώ ούτε κανείς από τους συναδέλφους που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας τι έχει διαμειφθεί μεταξύ μας.
Εκείνο που μας έφερε κοντά και λυπάμαι που ούτε τώρα κάποιοι δεν μπορούν να το δουν (τουλάχιστον εμείς το αποδείξαμε κάνοντας τις υπερβάσεις  μας), είναι η αγωνία μας για το μέλλον της ΔΕΗ.

Για όσους ακόμη τα βήματά τους τα οδηγεί το μίσος, τους απαντώ ότι κανείς από εμάς και αναφέρομαι σε όλους όσους συνεργαστήκαμε δεν πέταξε την περηφάνια του στον υπόνομο. Απλά αγαπητοί κύριοι δεν αφήσαμε τον εγωισμό μας και τις κακές στιγμές, τη μικροψυχία και το μίσος να οδηγήσει τα βήματά μας.
Μπροστά στον κίνδυνο δώσαμε χώρο (και αυτό πρέπει να κάνει κάθε συνετός άνθρωπος) στη φωνή της λογικής.
·         Δώσαμε χώρο στη φωνή που λέει ότι χωρίς ενότητα, μάχη δεν μπορείς να δώσεις.
·         Δώσαμε χώρο στη φωνή που λέει ότι σ’ αυτή τη μάχη όλοι χρειαζόμαστε και κανείς δεν περισσεύει.

Αλήθεια κύριοι, εσείς που ενοχληθήκατε από τη αυτή συμπόρευση και μας θυμίζετε με κουτσομπολίστικη διάθεση, τι έχουμε πει ο ένας ενάντια στον άλλο, αντί να επιβραβεύσετε την προσπάθεια και να ενταχτείτε και εσείς, σας ρωτώ: μπορεί να δοθεί αγώνας χωρίς ενότητα; χωρίς σύμπνοια;
(Μάλλον ξεχάσατε το σύνθημα που για δεκαετίες όλα τα συνδικάτα λέγαμε;  «Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα το αποτέλεσμα»).

Αλήθεια αγαπητοί κύριοι, μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Τωμαδάκη και το σ. Μανιάτη; Μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Αδαμίδη και το σ. Μάστορα; Μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Μπαρμπαγιάννη  και το σ. Παναγιωτίδη; Μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Βαρσάμη και το σ. Αναγνώστου; (για λόγους οικονομίας δεν αναφέρω όλα τα ονόματα).
Πως θα δοθεί μάχη εάν όλοι αυτοί δε μιλάνε μεταξύ τους; Πως θα δοθεί μάχη εάν όλοι αυτοί, ακόμη και αυτή την ώρα, βρίζουν, υπονομεύουν και ξεσκίζουν ο ένας τον άλλο;

Έχετε σκεφτεί αγαπητοί κύριοι πόσο έχουμε απαξιωθεί στα μάτια των συναδέλφων μας (όλοι μας) από αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές μας;
Με την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα που οφείλουμε να την αλλάξουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ,  εμείς δείχνουμε ότι είμαστε ηγεσία που μπορεί να εμπνεύσει;
Δείχνουμε ότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι που μπορεί κανείς να εμπιστευθεί;
Όχι κύριοι και αυτό έπρεπε να το αλλάξουμε και ειλικρινά χαίρομαι που κάποιοι συνάδελφοι αποφασίσαμε να το κάνουμε.
Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτή την εξέλιξη.
Είμαι ικανοποιημένος γιατί έτσι γινόμαστε (είμαστε) πιο δυνατοί.

Κυρίως είμαι ικανοποιημένος γιατί την κίνηση αυτή, (που δεν ήταν κίνηση για κατάληψη καρεκλών γιατί η κάθε παράταξη, η κάθε τάση, σε επίπεδο εκπροσώπησης, πήρε αυτό που δικαιούται, που έτσι κι αλλιώς πάνω κάτω θα καταλάμβανε και από μόνη της), την αγκάλιασε όλη η βάση των συνέδρων μας, που όχι μόνο δεν έχασε ούτε μία ψήφο, αλλά απεναντίας πήρε 10 ψήφους παραπάνω από όσους υποψήφιους είχαμε, κατατάσσοντας το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πρώτο,
ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΗ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΝΑΙ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ.
ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΕΤΥΧΑΜΕ

Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω μια άκρως απαραίτητη διευκρίνιση. Και αυτό γιατί όλοι όσοι συνασπιστήκαμε, σεβόμαστε και εκτιμούμε απόλυτα τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ. Το λέμε και το εννοούμε. Το εννοούμε γιατί οι ΔΑΚΙΤΕΣ της ΓΕΝΟΠ δεν έλειψαν από κανένα αγώνα και γιατί  η θέση τους είναι ξεκάθαρη απέναντι στην πώληση της ΔΕΗ.
Άλλωστε, εμείς τουλάχιστον, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι χωρίς τη ΔΑΚΕ ως παράταξη, κανένας αγώνας δεν μπορεί να δοθεί. Γι αυτό και ο σεβασμός μας και η φιλική διάθεση απέναντί τους είναι ειλικρινής και ουσιαστική.

Η διευκρίνιση είναι ότι ο στόχος μας δεν ήταν η ΔΑΚΕ, αλλά ο Σαμαράς και το σύστημα.
Ο Σαμαράς και το σύστημα που την πρωτιά της ΔΑΚΕ (που την είχαν σίγουρη και την περίμεναν πως και πως), χωρίς να ρωτήσουν τους συνδικαλιστές της και κρύβοντας ότι οι ίδιοι οι ΔΑΚΙΤΕΣ διαφωνούν με τα σχέδιά τους (από την στιγμή που η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ πρόσκειται στη Ν.Δ.), θα την παρουσίαζαν ως δική τους νίκη και ως επικρότηση των πολιτικών τους.
Αυτό εμείς ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία αποφασίσαμε να μην το επιτρέψουμε στον κ. Σαμαρά.
Αποφασίσαμε να του στερήσουμε αυτή τη νίκη και τελικά το πετύχαμε.

Το MEGA Channel και ο ΣΚΑΪ με τους χρυσοπληρωμένους παπαγάλους τους έμειναν με τα έκτακτα δελτία «Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στηρίζουν τον κ. Σαμαρά και τις πολιτικές του», «πρώτη η συνδικαλιστική παράταξη της Ν.Δ..»,  στα συρτάρια…
Το μήνυμα που έφυγε από την κάλπη του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ από όλους τους εργαζόμενους και όλες τις παρατάξεις είναι «Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ και από ότι έχτισε ο ελληνικός λαός με τον ιδρώτα του και το υστέρημά του».

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση, εάν και τώρα δεν «κατάλαβαν» κάποιοι συνάδελφοι συνδικαλιστές για ποιους λόγους όσοι δεν μιλούσαμε,  αποφασίσαμε να συνευρεθούμε, ας συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά και να ρίχνουν νερό όχι στο μύλο της ενότητας, αλλά του διχασμού και της διάσπασης.
Αγαπητοί κύριοι,

Οι δύσκολες πράξεις στη ζωή (όχι στα μαθηματικά) αλλά ταυτόχρονα πιο δημιουργικές, είναι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός και όχι η διαίρεση.

Υ.Γ. 1. Στη συνέχεια παραθέτω τη διακήρυξη όλων όσων συνασπιστήκαμε με τα ονόματά μας. Στο χέρι του καθενός μας είναι από εδώ και πέρα ότι υπογράψαμε να το τιμήσουμε. Θα κριθεί ο καθένας μας.

Υ.Γ. 2. Επειδή παρατηρώ όλους αυτούς,  που ξαφνικά τους έπιασε το άγχος να μου θυμίσουν τι έλεγε ο σ. Αδαμίδης για εμένα  ή να θυμίσουν στον Αδαμίδη τι έλεγα εγώ γι αυτόν, να ισχυρίζονται ότι ο λόγος που συνευρεθήκαμε ήταν για να γίνει Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ο σ. Αδαμιδης, τους ενημερώνω ότι στη συζήτησή μας ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα.
Ο σ. Αδαμίδης στην κουβέντα δεν προσήλθε για να παζαρέψει τίποτα και δεν παζάρεψε τίποτα. Το γιατί ανησύχησαν κάποιοι μπορώ να το αντιληφθώ πολύ καλά …
 Εκείνο που έχω να συστήσω σε αυτούς που ψάχνουν από τώρα σπαταλώντας πολύ μελάνι να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ότι καλό θα ήταν να έγραφαν και καμιά αράδα για το σκάνδαλο των σκανδάλων σε βάρος της ΔΕΗ, την στημένη και κατάπτυστη απόφαση της επιτροπής διαιτησίας της ΡΑΕ, του Κουτσούκου και Θωμαδάκη, που μέσω αυτής μας άρπαξαν 109εκ. μπροστά στα μάτια μας  και που για αυτό το θέμα ολόκληρα σωματεία, πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές και παρατάξεις δεν έβγαλαν άχνα!
Προφανώς κάποιοι υπάρχουν μόνο για να βρίζουν να διαιρούν και να διασπούν.
Για όσους λεηλατούν τη ΔΕΗ δεν έχουν άποψη.

Υ.Γ. 3.  Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μια ακόμη ανακοίνωση προς αυτούς ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δουλεύοντας για το σύστημα απαξιώνουν τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Φωτόπουλος Νίκος

2 σχόλια:

wiz είπε...

Μηπως θυμαστε η γνωριζεται πως εγινε και δημιουργηθηκε το Ταμειο Υγειας της ΔΕΗ και καταφεραμε και φυγαμε απο το ΙΚΑ???

Οταν κυρηχθηκε η απεργια το 1965 , επι κυβερνησεως, νομιζω Γ. Παπανδρεου (γερασα πια και δεν θυμαμαι ακριβως) για να φυγουμε απο το ΙΚΑ και να φτιαξουμε το δικο μας Ταμειο Υγειας, ΤΟΤΕ πραγματικα οι υπαλληλοι της ΔΕΗ στην Κερκυρα, εκτος ενος ρουφιανου, για να αποφυγουν την παραλαβη των εντολων επιστρατευσεως, κλειστηκανε στο Εργατικο κεντρο, και γυρω στις 10.30-11,00 μμ πεσανε ολες οι μηχανες στο εργοστασιο αυτοματως, λογω φορτιου και ελλειψης νερου και πετρελαιου και εμεινε στα σκοταδια ολη η Κερκυρα.

Την επομενη μερα οταν ολο το προσωπικο πηγε στον εισαγγελεα και το δικαστηριο με την κατηγορια σαμποταζ και αρνηση παραλαβης της εντολης επιστρατευσεως, και φαγανε 6-7 μηνες φυλακη με αναστολη, ο μολις αφιχθεις εξ Αθηνων Καμπανελης ειπε στο προσωπικο.... καλα εμεις δεν σας ειπαμε να σβυσετε την Κερκυρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ομως ετσι εγινε αυτο το θαυμασιο ταμειο Υγειας που απο την πρωτη μερα ειχε μεγαλα πλεονασματα, αλλα τωρα εχει πληρως διαλυθει και για αυτο δεν φταιει μονον ο Λοβερδος αλλα ΕΣΕΙΣ ολοι συλλογικα που επιτρεψατε και συμβαλατε στην καταστροφη του!!!

Δεν ευθυνονται μονον οι προδοτικες και δοσιλογικες κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλα και ΟΛΟΙ εσεις, τα συνδικαλιστικα κομματοσκυλα που καταστρεψατε μια Υγεια Δημοσια Εταιρια και την φερατε στην σημερινη αθλια κατασταση και ξεπουλημα.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, οπως διαλαλειτε και εχετε μεγαλα μπαλονια στο παντελονι σας...... τοτε κατεβειτε σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μειωστε το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, που επιβαλει ο νομος η πληρως αγνωηστετο, οπως εκαναν στην Κερκυρα το 1965 στο λιαν ελαχιστο, χωρις προσφορα οιαδηποτε επισκευαστικης υπηρεσιας, αλλα μονο για προστασια των εγκαταστασεων απο του κλεφτες, κατεβαστε τους διακοπτες και βγαλτε τα εργοστασια εκτος... λογω φορτιου και παραλυστε την χωρα, ωστε να φυγουν οι προδοτες και οι Δοσιλογοι και εκτος απο την ΔΕΗ, να σωθει ολοκληρη η χωρα απο την πληρη καταστροφη.

Αληθεια ποσοι ανρθωποι χρειαζονται να μπλοκαρουν τα γραφεια στην Χαλκοκονδυλη ... ωστε οι Ζερβος και Σια ...... να μην μπορουν να περα σουν μεσα?

Μην φοβαστε τα ΜΑΤ και τους μπαχαλακηδες........ εχεται κρανη ειδικα και εργαλεια να τους αντιμετωπισεται αμα αρχισουν επιθεσεις....... οι τεχνικοι δεν ειστε ολοι αμαχος πληθυσμος αλλα μια καλα προπονημενη και εβελεικτη τεραστια μαζα, λογω επαγγελματικης γυμναστικης!

Μη ξεχασατε να προειδοποιησετε τους εργολαβους......και το προσωπικο τους, οτι εαν κανουν οιαδηποτε επεμβαση α) θα μπουν στην Μαυρη λιστα για το μελλον και β) θα τους κινηγησετε με οιαδηποτε ενομμο μεσο για επεμβαση σε Δημοσια περιουσια χωρις την αδεια του Νομιμου προσωπικου. Δικηγορους εχεται πολλους.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΔΗΜΑ!


Γνωμη μου ειναι οτι δεν εχεται μεγαλα μπαλονια..... διοτι ειστε ολοι κομματοσκυλλα και ξεπουλημενοι, οπως και οι κοπριτες δημοσιογραφοι της ΕΡΤ που θα μπορουσαν να ριξουν την κυβερνηση του Σαχλαμαρα, οταν ‘’Αποφασησε και Διεταξε το κλεισιμο της ΕΡΤ’’ αλλα Παπαδοπουλος, μεσα σε μια νυχτα με την βοηθεια του λαου, να γλυτωσουνε οχι μονο τις δουλιες τους αλλα και να γινουν και εθνικοι ηρωες. Σημερα κλαψουριζουν και γλυφουνε τον Καψη, που τους φθειρει καθημερινα.

Τελος ηθελα να ξερω.... αυτες οι θαυμασιες υπηρεσιες της ΣΔΟΕ, εψαξαν κανεναν απο εσας για το ‘’Ποθεν εσχες’’ γιατι ενα παλαιος συναδελφος μου ειπε οτι πολλοι απο εσας τα εχεται κονομησει αγρια, σπιταρωνες, βιλλες και κοττερα και θα ηθελα να ξερω αν ειναι αληθεια η ψεμματα ???

Οσο για την ιστορια του ξεπουληματος της ΔΕΗ διαβαστε και αυτο το αρθρο να μαθετε περισσοτερα.

http://prin.gr/?p=1002

WIZ
Ενας παλαιοτατος εναεριτης της ΔΕΗ.

wiz είπε...

Με μεγαλη μου λυπη διαβαζω οτι, οσα ειχα πει στο προηγουμενο σχολιο μου να βγαινουν αληθινα. Οι εργατοπατερες της ΔΕΗ εξαφανιστηκαν μολις φταρνιστηκε η κυβερνητικη χουντα, ο δε μεγαλος και τρανος κομματικος ηγετης Φωτοπουλος …. εσκισε επιδεικτικα το εγγραφο της επιστρατευσης …. Φυσικα αφου πρωτα το παρελαβε. Γιατι ρε Φωτοπουλε δεν αρνηθηκες να το παραλαβεις αντι να παιζεις θεατρο … μηπως γιατι τα παιδια της αστυνομιας θα σε παιρνανε για παραθερισμο η θα σε απολυαν; Το ξερεις οτι δεν μπορουν να κανουν κατι τετοιο μια και εισαι μελος του ΔΣ της ΔΕΗ.

Η άτακτη υποχώρηση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να κηρύξει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική, και η άμεση άρση των κινητοποιήσεών τους, ήταν αν μη τι άλλο πρωτοφανής.

Πρωτοφανής, γιατί άπαντες είχαν προεξοφλήσει ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ ήταν αποφασισμένοι να φθάσουν τα πράγματα στα άκρα, και ότι ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Αντ’ αυτού είδαμε να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια με τον πρώτο πυροβολισμό.

Ακόμη και αν η ΓΕΝΟΠ υπάκουσε στις εντολές του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει τους δικούς του λόγους να σταματήσει προσωρινώς η απεργία για να μην εξαγριωθεί η κοινωνία από τις διακοπές ρεύματος, τόσο η ουσία, όσο και οι εντυπώσεις παραμένουν.
Η άλλοτε κραταιά ΓΕΝΟΠ υποχώρησε ατάκτως.

Η ΓΕΝΟΠ που επί τρεις δεκαετίες κατέβαζε τους διακόπτες κατά το δοκούν ταλαιπωρώντας εκατομμύρια Έλληνες, η ΓΕΝΟΠ που έχει βγάλει βουλευτές και υπουργούς, η ΓΕΝΟΠ που έκανε ταξίδια εις τας Ευρώπας και τον κόσμο με τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ, σε βαρος ημών των κορόιδων.

Ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των απεργών της ΔΕΗ, το γεγονός είναι ένα. Για ακόμη μία φορά συνδικαλιστική οργάνωση υποχώρησε με την ουρά στα σκέλια ενώπιον της «αποφασιστικότητας» των μνημονιακών κυβερνήσεων. Πριν την ΓΕΝΟΠ «είχαν σπάσει τα μούτρα τους» όλες σχεδόν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν επαγγελματικές ομάδες. Δάσκαλοι, καθηγητές, δικηγόροι, ιατροί, ταξιτζήδες, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ…

Τι φταίει για τις απανωτές ήττες του συνδικαλιστικού κινήματος; Ενδεχομένως να επικρατεί στις αποφάσεις των απεργών ο φόβος της απόλυσης σε περίπτωση που αποφασιστεί η επιστράτευση, ο οποίος φόβος παλιότερα ούτε θα περνούσε από το μυαλό τους. Ίσως να ευθύνεται και η οικονομική αιμορραγία που προκαλεί η παρατεταμένη απεργία στους απεργούς. Σίγουρα όμως έχει να κάνει και με την αποξένωση της βάσης των εργαζομένων από την ηγεσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες έχουν εξελιχθεί πια σε επαγγελματικές ελίτ έχοντας χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Η βάση δεν υπακούει τις εντολές της ηγεσίας με αποτέλεσμα οι όποιες κινητοποιήσεις να είναι καταδικασμένες εκ των προτέρων σε αποτυχία.

Ο όρος «συνδικαλιστής» είναι πια πλήρως απαξιωμένος στις συνείδηση της κοινωνίας που αντιμετωπίζει όλους τους συνδικαλιστές συλλήβδην ως «πουλημένους» και διαφθαρμένους.

Και η κοινωνία έχει αυτήν την φορά δίκιο, πολύ δίκιο. Η ταύτιση των συνδικαλιστών με την ακινησία και τη στασιμότητα, και κυρίως η εμμονή για την προάσπιση των δοτών κεκτημένων έχει εξαγριώσει τους πολίτες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πανίσχυρο συνδικαλιστικό κίνημα του ‘60, ’80 και του ’90 αποτελεί πια παρελθόν.

Τα Σέβη μου ..... εγω βρηκα την Ιθακη μου!