Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Προς παραίτηση από την προεδρία του ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης;

Ο Καρατζαφέρης είναι υπερπατριώτης αποκλείεται να έκανε τέτοια πράγματα. Αφού αγαπάει την Ελλάδα!!. 
@adiasistos
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση φέρεται να βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ερευνάται για εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma τα οποία κατέληξαν σε δύο offshore εταιρίες, που φέρονται να του ανήκουν, αλλά και για εάν έχει συμπεριλάβει στο πόθεν έσχες του τις δύο εν λόγω εταιρείες.
Η Δικαιοσύνη έχει αποστείλει στη Βουλή αίτημα για να διαπιστωθεί τι έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τα προηγούμενα χρόνια και τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίες της Βουλής. Πάντως, όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ποινή είναι μεγάλη για πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε off shore εταιρείες.
«Με έκπτωση από το αξίωμά τους θα τιμωρούνται όσα μέλη της κυβέρνησης, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές - ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, εκπρόσωποι ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι), δικαστικοί λειτουργοί, διοικητές - υποδιοικητές πιστωτικών ιδρυμάτων που ελέγχονται από το Δημόσιο κ.λπ., εφόσον συμμετέχουν σε off shore εταιρείες» αναφέρει ο σχετικός νόμος και συνεχίζει: «Θα απειλούνται με φυλάκιση 2 έως 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 - 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις εταιρείες. Οι ποινές εφαρμόζονται και όταν η συμμετοχή γίνεται από συζύγους και στενά συγγενικά πρόσωπα. Αν προκύπτει και παράνομος πλουτισμός, απόκρυψη περιουσίας κ.λπ., ενεργοποιούνται οι κακουργηματικές διατάξεις».

Σύμφωνα με το Βήμα ο Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίζεται έτοιμος και μάλλον θα το πράξει άμεσα να παραιτηθεί από την προεδρία του ΛΑΟΣ μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπό τις παρούσες συνθήκες η πόρτα της ΝΔ όχι απλά είναι κλειστή, αλλά παραμένει κλειδαμπαρωμένη, αν και κεντρικά γαλάζια στελέχη, μιλάνε για το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και παραπέμπουν στην ολοκλήρωση της έρευνας.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: