Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ από αλληλέγγυους/ες στο Ν. Ρωμανό


Φωτογραφίες:dromografos/Skar
ΠΗΓΗ: left.gr 
Ενημερώσεις:
22:45 Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι αναρχικοί/ες αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό μέσα από το υπό κατάληψη κτίριο της ΓΣΕΕ:
"Από τις 19.00 το κτίριο της ΓΣΕΕ τελεί υπό κατάληψη από αναρχικές-ούς αλληλέγγυες-ους στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11 Ν. Ρωμανό. Μέσα σε μία ώρα ο χώρος γύρω από το κτίριο σταδιακά άρχισε να περικυκλώνεται από δυνάμεις καταστολής οι οποίες εν τέλει και το απέκλεισαν.
Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις καταστολής εκτελούν εντολές της Κυβέρνησης με σκοπό να αποτρέψουν τη δημιουργία ενός ακόμα ανοιχτού κέντρου αγώνα ενταγμένου στον ευρύτερο σχεδιασμό δρτάσεων αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Ν. Ρωμανό και στους αλληλέγγυους αναρχικούς απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη.
Δεν θα τους περάσει!
Η συνέλευση κατάληψης της ΓΣΕΕ αποφάσισε να παραμείνει στο κτίριο παρά τον όποιο αποκλεισμό και να ενώσει τη φωνή της με τη φωνή του συντρόφου Ν. Ρωμανού.
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ", αναφέρει.
22:15 Όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο" ο Δ. Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, δεν ζητήθηκε και ούτε πρόκειται να ζητηθεί η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο.
21:30 Η ΓΣΕΕ δεν έχει ζητήσει επέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυξάνεται η προσέλευση αλληλέγγυων στην Πατησίων, απέναντι από το κατειλημμένο κτίριο.
20:30 Πανό στο κτίριο της ΓΣΕΕ που βρίσκεται υπό κατάληψη, ενω ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το στενό στο οποίο είναι η είσοδος του κτιρίου. 




20:00 Υπό κατάληψη είναι το κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων από αλληλέγγυους στον Ν. Ρωμανό. (φωτογραφίαdromografos/Skar




Ακολουθεί το κείμενο της κατάληψης:


“ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙΤΕ, ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΑΧΤΗ”
Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, καταλαμβάνουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11, Νίκο Ρωμανό. Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός αποτελεί συνειδητό εχθρό του καθεστώτος. Επέλεξε να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, μέσα κι έξω από τις φυλακές.
Αυτοί που επιδιώκουν την εξόντωση ή την εξαναγκαστική συνθηκολόγηση του είναι:
η κυβέρνηση, η οποία πιστή στις εντολές του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, επιβάλλει την εφαρμογή των μνημονίων, μιας πολιτικής σκληρής οικονομικής λιτότητας και υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης,
το κράτος, που επιβάλλει ένα καθεστως έκτακτης ανάγκης για να εκβιάσει την κοινωνική συναίνεση και να εγκαθιδρύσει το φόβο. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι φυλακές τύπου Γ', οι συλλήψεις και η διαπόμπευση “ορόθετικων” γυναικών, η βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, τα βασανιστήρια,η αστυνομική κατοχή στις
Σκουριές και η στοχοποίηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων συμπληρώνουν το παζλ μιας ελλάδας-φρούριο.
Αιχμή της κατασταλτικής πολιτικής σήμερα είναι η υπόθεση του αναρχικόυ απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Μεσω της δικής του εξόντωσης το κράτος επιδιώκει την εξουδετέρωση των επαναστατικών προταγμάτων: της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης.
Των προταγμάτων εκέινων που μπορούν να πυροδοτήσουν την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, την επανάσταση.
Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Αποτελεί ανάχωμα στις φυλακές τύπου Γ', τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης, την περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα απ'τους κρατούμενους. Αποτελεί ανάχωμα στη δολοφονική επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφο μας και αλληλέγγυοι στον αγώνα του.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Κατάληψη ΓΣΕΕ
συνέλευση στις 21.00


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: