Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί θα στηρίξω Aριστερά - Του Δημήτρη Νικολάου

Του Δημήτρη Νικολάου
Θα προσπαθήσω μέσα σε πέντε γραμμές να οριοθετήσω την προσωπική μου στάση !
Προσωπικά σε αυτές τις εξελίξεις θα στηρίξω το μέτωπο της αριστεράς δηλαδή τον Σύριζα και την Ανταρσία γιατί τις θεωρώ τις μόνες αξιόπιστες αυτή την στιγμή προοδευτικές δυνάμεις που θα δώσουν την μάχη απέναντι στο κυβερνητικό κατεστημένο !
Καμία αξίωση , καμία απαίτηση , καμία προσδοκία , πέραν του να επανέλθει η χωρά στην θεσμική ομαλότητα, την κοινωνική ισορροπία και την ελευθερία στην έκφραση και στην δράση !
Ουδέποτε υπήρξα, ούτε σήμερα είμαι και ούτε και πρόκειται στο μέλλον να είμαι μέλος κάποιας από τις δυο αυτές δυνάμεις !
Τα παιδιά που τις στελεχώνουν τα συναντήσαμε κατά καιρούς στα πεδία των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων που αναπτύσσονταν και παρά τις ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ Διαφωνίες ΜΑΣ σε στρατηγικές και τακτικές τους θεωρούσαμε πάντα ΚΟΝΤΑ με την έννοια των δυο μεγάλων πόλων που υπάρχουν στην κοινωνία αυτόν του συντηρητισμού και αυτόν της προόδου !

Κατ αυτήν την έννοια δεν πιστεύω ότι ο χώρος αυτός μπορεί να μας οδηγήσει στην προοδευτική ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ διέξοδο που ζητά η χωρά ! Θεωρώ ότι ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΛΑΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μπορεί να επιβάλλει την ρότα αυτή και αυτό δεν το βλέπω ακόμα να έχει διαμορφωθεί Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να εργάζομαι ως απλός φαντάρος

Μπορεί όμως ο χώρος να δώσει στους πολίτες μια διέξοδο.
Μπορεί να επαναφέρει την χωρά σε μια θεσμική ισορροπία και μπορεί να θέσει τις βάσεις να δυναμώσει το κίνημα που λέγαμε !
Μπορεί να σταματήσει την κοινωνική γενοκτονία που διεξαγάγει στεγνά και στυγνά το υπόλοιπο πολίτικο σύστημα (και ΚΚΕ συμπεριλαμβανόμενου ως δεκανίκι).
Μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε μετά από 5 χρόνια ελεύθεροι άνθρωποι και ισότιμοι σε έναν παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας και όχι σκλάβοι των Γερμανών και των φίλων τους
Μπορεί η κυβέρνηση που έρχεται να σκύψει με ευαισθησία πάνω σε μερικά κοινωνικά ζητήματα (πχ Ρωμανού, μεταναστών, Απόλυτής φτωχιάς ) και όχι να μας αντιμετωπίζει όπως η σημερινή σαν σάκους του μποξ , ,μια αγελάδα που συνεχώς πρέπει να αρμέγει και απριόρι ένοχους κάποιου αδικήματος που δεν μας έχει καν απαγγελθεί ακόμα !
Μπορεί να μου επιτρέψει ( η νέα κυβέρνηση) τέλος να ασκώ ελευθέρα τα συνδικαλιστικά μου δικαιώματα όπως όλοι οι πολίτες στην Ευρώπη χωρίς να κινδυνεύω να ντυθώ σε 3 μέρες στο χακί

Δια ταύτα και επειδή η ΠΡΩΤΗ Προτεραιότητα ΕΙΝΑΙ να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ , ΥΠΟΤΕΛΗ ΕΘΝΙΚΑ ,ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ σε ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ΚΑΤΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ σημερινή κυβέρνηση ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ εγώ προσωπικά και ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ θα στηρίξω το εν δύναμη ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που διαμορφώνεται.

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ και αυτό είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Αν αφήσει να παριστάνουν ακόμη τους πολιτειακούς παράγοντες οι ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ χωρίς να τους δικάσει τότε θα με βρει όχι απέναντι ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: