Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Εχεις την ψήφο σου και την αξιοπρέπεια σου

Δημήτρης Τρίμης 
Μια μόνο κουβέντα για το κλίμα των επομένων εβδομάδων και ως τις εθνικές εκλογές: ήδη τα επικοινωνιακά επιτελεία των κυβερνητικών και λοιπών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων εντός και εκτός συνόρων, ξεκίνησαν τον οικονομικό πόλεμο. Είναι σχεδιασμένη η επιχείρηση πρόκλησης πανικού για να αποσυρθούν οι καταθέσεις, να καταρρεύσει το χρηματιστήριο και να καλπάζουν τα περίφημα σπρεντ, ώστε να είναι αδύνατος ο δανεισμός κρατικός και ιδιωτικός. Η ρευστότητα, που λένε. Το σχέδιο του Σαμαρά λέγεται "εκδίκηση". Αποθανέτω μετά των αλλοφύλων. Να δείτε τι έχετε να πάθετε, μετά από μένα. Κατακαμένη γη στον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον ο λαός δεν ανανεώσει την εντολή στη μνημονιακή βαρβαρότητα και επιθυμεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, μια ανάσα ελπίδας.
Το σχέδιο εκδικητικής ανωμαλίας του Σαμαρά, όμως, δεν θα αποτύχει μονάχα γιατί είναι βρόμικο και αντιπατριωτικό. Θα αποτύχει γιατί η τάξη του, οι δικοί του που μας χρεοκόπησαν, είναι μια μειοψηφία.
Οι πολλοί δεν έχουν χρεόγραφα, καταθέσεις, περιουσίες, χαβιάρια, γιοτ και Πόρσε.'Εχουν την ψήφο τους και την αξιοπρέπειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: