Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ:  Θέμης Δημητρακόπουλος

Δεν έχω καμιά ανησυχία για το ότι δεν θα μαζευτούν οι 180 για τον Πρόεδρο και θα πάμε τάχιστα για εκλογές.
Με δεδομένο ότι οι 9 από τους 25 ανεξάρτητους βουλευτές [Βουδούρης, Παραστατίδης, Μπόλαρης, Τζάκρη, Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Τατσόπουλος, Ανδρουλάκης, Μουτσινάς] έχουν ήδη τοποθετηθεί με δημόσιες δηλώσεις τους κατά της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, ακόμη κι αν όλοι/ες οι υπόλοιποι ψηφίσουν υπέρ του Στ. Δήμα [που ΔΕΝ θα ψηφίσουν τελικά όλοι], το νούμερο που προκύπτει είναι 171[155 ΝΔΣΟΚ + 16 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ].
Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μαζική αποστασία, είτε από τη ΔΗΜ.ΑΡ [έχει 10 βουλευτές μετά την αποχώρηση της δεξιάς πτέρυγας του Λυκούδη] είτε από τους ΑΝ.ΕΛ, [12 βουλευτές μετά την αποχώρηση του Π. Μελά] άλλων 9 βουλευτών, προκειμένουν να πιαστεί το όριο. Σενάριο, στη σημερινή συγκυρία, επιστημονικής και βάλε φαντασίας....

Όποιος/α πιστεύει ή φοβάται ακόμη ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα πιεστούν ασφυκτικά κια θα υποκύψουν είτε θα σκεφτούν το προσωπικό τους συμφέρον [μισθοί ενάμιση χρόνου είτε αδυναμία επανεκλογής τους], δεν λογαριάζουν πόσο σημαντικός είναι ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ παράγοντας στις παρούσες συνθήκες.
Κανείς και καμιά από τους σημερινούς βουλευτές που δεν ανήκουν στη συγκυβέρνηση [εκτός από τους προφανείς γνωστούς-στηρίγματα του ΝΔΣΟΚ, από ''αριστερά'' και δεξιά] δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος μιας θετικής ψήφου, που πιθανότατα θα μείνει και χωρίς αντίκρισμα. Κι έτσι θα βρεθούν και με το στίγμα του πουλημένου, και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.

Αντίθετα, είναι πιο πιθανό στη δεύτερη και στην τρίτη ψηφοφορία, να φυλλοροήσουν και οι τελευταίοι που θα το σκέφτονταν, αφού θα είναι πια ολοφάνερο ότι ΔΕΝ θα πιαστεί με τίποτα ο μαγικός αριθμός 180.
Ξαναλέω: δεν έχω την παραμικρή ανησυχία ή αμφιβολία για το ότι πάμε πλησίστιοι για εκλογές και θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: