Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Aριστερός στις θέσεις, Aριστερός και στις συμμαχίες".

Τσίπρας: Δεν θα κάνει κανείς τον Τσιριμώκο το 2015
«Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνιο. Είναι ένα καλοκαίρι εκτός από μετεκλογικό και προεκλογικό και ιδιαίτερα κρίσιμο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος σε εκλογές το φθινόπωρο είπε πως «ή το φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και η διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει από τους διορισμένους των Καννών και τους εντεταλμένους των Γερμανών, που δεν μπορούν ούτε να συλλαβίσουν τη διαγραφή χρέους ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με γνώμονα τη σωτηρία του λαού μας». Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, στο στυλ του '60. «Δεν θα βρεθεί κανείς να κάνει τον Τσιριμώκο, σε αυτήν την εμποροπανήγυρη. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε την έκπτωση της Δημοκρατίας» υπογράμμισε.
«Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός. Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι καθεστώς», ανέφερε τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες θα πρέπει να εργαστεί σκληρά προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες του διευκρινίζοντας ότι η στρατηγική και οι θέσεις του κόμματος δεν θα αλλάξουν, εάν αναλάβει την εξουσία. «Είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας. Είμαστε ανοιχτοί όσο δεν παίρνει στην κοινωνία στον κόσμο που στενάζει σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την υπόθεση της ανατροπής», είπε και πρόσθεσε ότι «ορισμένα κέντρα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρώο στις πολιτικές θέσεις και αριστεριστή στις συμμαχίες αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες».

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «αντί να σκίζει τα μνημόνια, αυτό που κάθε μέρα σκίζει είναι η αξιοπιστία και η σοβαρότητα που του απέμεινε. Σκίζει όμως και την αξιοπρέπεια του λαού». «Το δράμα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για θριάμβους και εφησυχασμό και σε τέτοιες στιγμές χρειάζεται μεγάλη απόσταση από την πολιτική ηθική και την εθνική ευθύνη για να θριαμβολογεί κανείς, όπως κάνει αυτές τις μέρες η ηττημένη στις ευρωεκλογές συγκυβέρνηση» συμπλήρωσε και διερωτήθηκε «τι ακριβώς γιορτάζει η κυβέρνηση: Την ανάπτυξη και το τέλος των σκληρών μέτρων και των μνημονίων; Αν γιορτάζει αυτό, γιορτάζει τα ίδια της τα ψέματα πάνω στις πλάτες των πολιτών που τους ρημάζει η πολιτική της».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, είπε ότι ο πρωθυπουργός «περιφρονεί την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, επιλέγει για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό και την εκδικητικότητα από τη στοιχειώδη δημοκρατική ευθύνη της διαβούλευσης». «Επιλέγει για μια κρίσιμη θέση τον εκλεκτό του Βερολίνου γιατί πιστεύει ότι έτσι θα περιορίσει τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα περιορισουν τις δυνατότητες μιας κυβέρνησης με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: