Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα.

Γεωργία Γεννιά *
«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.» 
Αβραάμ Λίνκολν
Η Ακροδεξιά «σκέπασε» τη Γηραιά Ήπειρο και το σκοτάδι της μας πληγώνει. Η Λε Πεν στη Γαλλία θριαμβεύει δημιουργώντας ρήγμα στη Γαλλική Δημοκρατία καθώς πρώτη φορά ακροδεξιό Κόμμα έρχεται πρώτο σε εκλογές . Πρώτος είναι και ο Βρετανός ακροδεξιός Farage ξεπερνώντας όπως όλα δείχνουν το 30%.
Στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν αναχαιτίστηκε αλλά αύξησε και το ποσοστό της προκαλώντας ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι. Η εκπροσώπησή της με τρεις για πρώτη φορά Βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί για κάθε δημοκράτη επιβεβαίωση ότι το πολιτικό μας σύστημα «νοσεί».
Από την άλλη πλευρά προς έκπλήξή μας παρακολουθήσαμε τη συγκυβέρνηση να θριαμβολογεί και με αλαζονεία να προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» ενώ μετρά απώλειες 1.500.000 ψηφοφόρων. Η μείωση των ποσοστών δεν πρέπει πλέον να αφήνει περιθώρια ελπίδας ότι η «ανίερη» συμμαχία ανάμεσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Ν.Δ. έχει τη λαϊκή διαταγή να βαδίσει περαιτέρω.
Ο μεγάλος νικητής είναι αδιαμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. όσο κι αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή φωνές που θεωρούν το ποσοστό ανεπαρκές ώστε να πιέσει για προσφυγή στις κάλπες. Η Αριστερά είναι πρώτη στην Ελλάδα. Η μεγάλη νίκη στην Περιφέρεια Αττικής του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οργανώσει, να διοικήσει ,να «κυβερνήσει».
Θα μπορούσαν τα ποσοστά να ήταν υψηλότερα;
Πριν αρχίσουμε να κατακρίνουμε τον Έλληνα ψηφοφόρο ας κατανοήσουμε ότι ο ελληνικός λαός είναι αδικημένος και οργισμένος . Αλλά είναι παράλληλα και αυτός που ψηφίζει, αυτός που επιλέγει, αυτός που τελικά εκλέγει τους «αρεστούς» του. . Είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τα κριτήρια των επιλογών του και να τα αναλύσουμε. Αυτό που εξοργίζει και είναι καταδικαστέο είναι να καθορίζουν το μέλλον μας μικροπολιτικές και προσωπικά συμφέροντα «πολιτικάντηδων» και «δημοσιογραφίσκων» . Η προπαγάνδα και η συστηματική αλλοίωση απόψεων και θέσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. αποτελεί πάγια τακτική αυτών που κατάφεραν και κατέστρεψαν ζωές αλλά είναι πλέον αναγνωρίσιμες συμπεριφορές και καταδικαστέες από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού!
Το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο για το ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. αν επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τα μέλη αυτά που το απογείωσαν από το 3% στο 30%. Τα στελέχη δεν κατασκευάζονται. Η ίδια η κοινωνία είναι αυτή που τα προτείνει και τα επιλέγει. Αρκεί η φωνή της να φτάνει «σε ώτα ακουόντων».
Ο δρόμος προς τις κάλπες δεν θα είναι εύκολος δρόμος . Οι πιέσεις και οι απειλές προς τον ελληνικό λαό θα είναι μεγάλες από όλους αυτούς που υπηρετούν μόνο τα ποσοτικά μεγέθη και όχι τις ψυχές των συνανθρώπων μας. Η αποχή δεν αποτελεί λύση. «Χαλαρή» διάθεση απέναντι στην κάλπη προϋποθέτει και χαλαρή ζωή και μόνο χαλαρή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ζωή μας στην Ελλάδα των 1.500.000 ανέργων, των 3.000 αυτοκτονιών , και των 3.000.000 Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.
Η απόσταση που χωρίζει το αδύνατο από το δυνατό είναι απειροελάχιστη. Αρκεί να το πιστέψουμε ! Ας κολυμπήσουμε ενάντια στο ρεύμα Είναι άλλωστε ο μόνος δρόμος να φτάσουμε στην πηγή!
Γεωργία Γεννιά
Υπ.Βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων ΣΥΡΙΖΑ

“KOINΩΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ “
Τεύχος Μάιος-Ιούνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: