Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε στα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ

Για «θρασίμια» και «ταραχοποιούς» που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια έκανε λόγο σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στους φοιτητές που αντιδρούν στο face control στα πανεπιστήμια, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, από την οποία άλλωστε έκανε τα πρώτα πολιτικά του βήματα. Τότε που συμμετείχε στα ακροδεξιά «τάγματα εφόδου» της ΝΔ. Τα είχε ιδρύσει ο «φωτιά και τσεκούρι» Αβέρωφ και ο νεαρός Αντώνης πρωταγωνιστούσε σπάζοντας κανένα τζάμι παραπάνω, σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής.

Όπως είχε γράψει το periodista.gr, τον Ιούλιο του 1983, μέλη της ΟΝΝΕΔ από όλη την Ελλάδα έφθασαν στη Μεσσηνία και πρωταγωνίστησαν σε αιματηρά επεισόδια με την κάλυψη της τότε ηγεσίας της ΝΔ, του προέδρου της Ευάγγελου Αβέρωφ, που δικαιολογούσε τη συγκρότηση «ομάδων κρούσης».
Πρωταγωνιστής ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Ο "ήρωας" πρωτοφανών, βίαιων επεισοδίων... βουλευτής Μεσσηνίας κ. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι απλά διαμαρτυρήθηκε (σπάζοντας, όμως, τζάμια όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις από την Καλαμάτα», έγραφε ο Ριζοσπάστης της 12ης Ιουλίου 1983.


Δείτε εδώ ολόκληρο το φύλλο του Ριζοσπάστη της 12ης Ιουλίου 1983.

Δεν υπάρχουν σχόλια: