Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει ούτε λαϊκή αποδοχή, ούτε διάθεση αντίστασης και διαπραγμάτευσης και ζητώντας «εκλογές λύτρωσης και αλλαγής».
Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, και αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική, έκανε λόγο για κατήφορο, «που καταλήγει από κάθε άποψη στον Μεσαίωνα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποχωρήσεις στα εγχώρια κέντρα και τη γερμανική ηγεσία, τις οποίες ονομάζουν διαπραγμάτευση».
Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη, τονίζοντας πως «αφανίζεται υπό το βάρος μιας φορολογικής πολιτικής που έχει λάβει τον χαρακτήρα μιας κρατικής ληστείας».
Με αφορμή την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα, διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα που επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα».
«Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου» σημείωσε, τονίζοντας πως «ο λαός έχει τo δικό του προαπαιτούμενo από εμάς: το προαπαιτούμενο της αντίστασης, της ανατροπής της σημερινής πολιτικής και πορείας, το προαπαιτούμενο της σκληρής διαπραγμάτευσης για τα πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: