Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η καρδιά της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στο Ντύσελντορφ

Στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντύσελντορφ, χτυπά αυτή την εβδομάδα η καρδιά του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, όπου την Κυριακή θα γίνει μία σημαντική συζήτηση όπου Έλληνες και Γερμανοί θα ενώσουν τη φωνή τους στον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού.
Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Αγώνας για την δικαίωση της θυσίας των Ελλήνων, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από τον ναζιστικό ζυγό. Αγώνας για τη συντριβή του φασισμού και την οικοδόμηση ενός κοινού ειρηνικού μέλλοντος των δύο λαών, με θεμέλια την δικαιοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η διεκδίκηση των κατοχικών οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ένα αγώνας για δικαιοσύνη κι αποζημίωση, αναφέρουν οι διοργανωτές της συζήτησης.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
-Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για τη Γερμανία.
- Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, μέλος της Ενωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.
- Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, ευρωβουλευτής
- Νότης Μαριάς, ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τη συζήτηση θα συντονίσουν:
-Γιώργος Ρούγας, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσελντορφ
-Κώστας Απατζίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ντύσελντορφ
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ο ιστορικός Stephan Stracke, από μέρους της ομάδας"Angreifbare traditionspflege"
Η βουλευτής του κόμματος Die Linke, Ula Jepke
«Καλούμε τους Έλληνες όπου γης να δυναμώσουν τον αγώνα μας και να στείλουν το μήνυμά μας στα πέρατα της Οικουμένης. Καλούμε τους Γερμανούς δημοκράτες κι όλους όσοι αγωνίζονται για δημοκρατία κι ανθρώπινα δικαιώματα να αγωνιστούν μαζί μας. Ο αγώνας μας έχει σύνθημα "Διεκδίκηση! Όχι εκδίκηση. Δικαιοσύνη!"» αναφέρεται στο κάλεσμα για την εκδήλωση.
Η συζήτηση με θέμα: ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, (επανορθώσεις δημοσίων αγαθών, Κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις θυμάτων, πολιτισμικοί θησαυροί) θα γίνει την Κυριακή 16.11.2014, 16:00 μ.μ., στο Ενοριακό Κέντρο Αγίου Ανδρέα, στο Ντύσελντορφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: