Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κομπάνι: Κερδίζουν έδαφος σε μάχες από «δρόμο σε δρόμο» οι κουρδικές δυνάμεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες στο Κομπάνι με τις κουρδικές δυνάμεις να ανακαταλαμβάνουν, μετά από σκληρό αγώνα, δρόμους και κτίρια από τα χέρια των τζιχαντιστών στο νότιο τμήμα της πόλης και να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο.  
«Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακατέλαβαν δρόμους και κτίρια σε νότιες περιοχές του Κομπάνι έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος που ξέσπασαν χθες (Δευτέρα) το βράδυ», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι Μονάδες Προστασίας του λαού μαζί με τους Ιρακινούς Πεσμεργκά βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σε άλλα τμήματα της πόλης. 
Παράλληλα, τα αμερικανικά αεροσκάφη, μαζί με άλλα τα οποία συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, βομβάρδισαν χθες το βράδυ θέσεις των τζιχαστιστών στο νότιο τμήμα της πόλης, προλειαίνοντας ουσιαστικά το έδαφος.
«Οι κουρδικές δυνάμεις προελαύνουν επί του πεδίου στο Κομπάνι, δρόμο τον δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σάλεμ Μόσλεμ, κατά την διάρκεια Συνόδου αλληλεγγύης στο Παρίσι για το Κομπάνι, το οποίο έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.  Σύμφωνα με τον Σάλεμ Μόσλεμ «η πρόοδος είναι αργή, καθώς το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) έχει ναρκοθετήσει τα σπίτια από τα οποία αποσύρεται και χθες το βράδυ χάσαμε έναν μάρτυρα που έπεσε σε μια νάρκη. Όμως θα ανακαταλάβουμε την πόλη σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».
ΠΗΓΗ: periodista
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: