Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Μαζική συγκέντρωση για τον Ρωμανό

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στο Μοναστηράκι. Επεισόδια στα Εξάρχεια στο τέλος της πορείας. 
Συγκεντρώσεις και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη κα.
Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, προς το Σύνταγμα μέσω Ομόνοιας και Σταδίου.
Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους και στους Σύρους πρόσφυγες που παραμένουν στο σημείο διεκδικώντας άσυλο και στέγη. Η πορεία χειροκρότησε τους πρόσφυγες, φώναξε συνθήματα και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια, όπου αρκετά μπλοκ αποχώρησαν και άλλα συνέχισαν προς το Πολυτεχνείο που τελεί υπό κατάληψη. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρξαν και πολλά καλέσματα για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
 Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, ενώ ορισμένα από τα μπλοκ κατευθύνονταν προς τα Εξάρχεια. Ζημιές σε αυτοκίνητα τα οποία αναποδογύρισε ομάδα ατόμων, ενώ άλλα πυρπολήθηκαν, όπως πυρπολήθηκε και ένα μικρό αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ, αλλά και κάδοι, που χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με το Κόκκινο επικεφαλης των αστυνομικών δυνάμεων ανέφερε για τη χρήση δακρυγόνων: "Συνεχίζουμε μέχρι να αδειάσουμε". Συγκρούσεις στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: